Σύμφωνα με πληροφορίες το έργο βρίσκεται στην ολοκλήρωση της κατασκευής του με τις εκτιμήσεις να θέλουν την παράδοση του από την ελληνική εταιρεία AVAX στο πρώτο δεκεπανθήμερο του Απριλίου. Ο IGB υπενθυμίζεται ότι ανήκει εξ ημισείας στην ελληνοιταλική εταιρεία IGI Poseidon (ΔΕΠΑ και Edison) και στη βουλγαρική BEH.

Ενόψει της ολοκλήρωσης των κατασκευαστικών εργασιών έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή 18 Μαρτίου η επίσκεψη του Βούλγαρου πρωθυπουργού Κιριλ Πέτκοφ στην Κομοτηνή. Στο εργοτάξιο της AVAX επρόκειτο να τον υποδεχτεί ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά λόγω του ό,τι νόσησε με COVID 19 στη θέση του θα παραβρεθεί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Οι διαδικασίες υλοποίησης και ολοκλήρωσης του έργου επιταχύνθηκαν μετά τις δραματικές εξελίξεις με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις και στο ενεργειακό πεδίο. Η σημασία του διασυνδετήριου αγωγού είναι μεγάλη αφού αποτελεί κομμάτι του σχεδιασμού Ελλάδας και Βουλγαρίας για απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ