Εμπορικός Σύλλογος για νέα μέτρα: Θέμα με τα πιστοποιητικά από Βαλκανικές χώρες- Δεν εμφανίζονται στο ελληνικό σύστημα
Επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ένα 48ωρο μετά την εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους.

Υπενθυμίζεται ότι πλέον η είσοδος στο λιανεμπόριο γίνεται μόνον με πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό rapid για τους ανεμβολίαστους.
Για τον λόγο αυτό οι έμποροι της Θεσσαλονίκης έστειλαν επιστολή τον ΥΠΑΝ Α. Γεωργιάδη ζητώντας διευκρινίσεις για να ξέρουν πώς θα χειριστούν το θέμα.

Παραθέτουμε το κείμενο της επιστολής:

«Από τις πρώτες δύο μέρες της εφαρμογής των νέων μέτρων προστασίας από τον covid-19, διαπιστώνουμε, εκτός από την πτώση του τζίρου σε μεγάλο ποσοστό, ότι τουρίστες από τα τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Βόρεια Μακεδονία (Σκόπια), οι οποίοι επισκέφτηκαν την πόλη της Θεσσαλονίκης το Σαββατοκύριακο με πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί από τη χώρα τους, δεν εμφανίζονται στο ελληνικό σύστημα πιστοποίησης, με αποτέλεσμα να αρνηθούν οι καταστηματάρχες να τους επιτρέψουν την είσοδό τους στα καταστήματα.

Παρακαλούμε όπως μας υποδείξετε τι πρέπει να γίνει σε αυτή την περίπτωση, καθώς απ’ότι έχει ακουστεί, κυκλοφορούν πολλά πλαστά πιστοποιητικά από τις παραπάνω χώρες, όμως σίγουρα δεν είναι όλα.

Παρακαλούμε για την άμεση απάντησή σας διότι τη δύσκολη εποχή που διανύουμε δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε ούτε έναν πελάτη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ