Εμβολιασμός Ελλάδα κορονοϊός: Στην Ελλάδα 83.850 δόσεις εμβολίου της Pfizer
Λίγο μετά τις 8 αναμένεται στην Ελλάδα η πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων των εταιρειών Pfizer/BioNTech. Συγκεκριμένα, στις 8:15 το πρωί της Τρίτης αναμένεται στο «Ελ. Βενιζέλος» η ειδική πτήση που μεταφέρει τα εμβόλια κατά του κορονοϊού για την Ελλάδα.

Στη συνέχεια η πρώτη μεγάλη παρτίδα των εμβολίων θα κατανεμηθεί στα πέντε κεντρικά αποθηκευτικά σημεία και από εκεί θα γίνει η διανομή στα εμβολιαστικά κέντρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο γενικός εμβολιασμός των υγειονομικών θα ξεκινήσει στις 4 Ιανουαρίου, θα ολοκληρωθεί στις 20. Αυτή είναι και η μέρα όπου αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού.Ανά εβδομάδα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες παραδόσεις των εμβολίων των Pfizer-BioNTech που αντιστοιχούν στον πληθυσμό μας και με βάση την κεντρική ευρωπαϊκή συμφωνία, θα μας παραδοθούν, έως το τέλος Ιανουαρίου, 419.250 δόσεις και άλλες 333.450 δόσεις έως τέλος Φεβρουαρίου.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει μόνο από Pfizer-BioNTech 1.255.800 δόσεις και αυτός ο αριθμός είναι πιθανόν να αυξηθεί αν καταλήξει η ΕΕ σε συμφωνία για επιπλέον 100.000.000 δόσεις. Στις δόσεις αυτές, θα προστεθούν οι παραδόσεις της Moderna , που αναμένεται έγκριση από τον ΕΜΑ στις 6 Ιανουάριου και αφορούν 240.000 για το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Οι παραδόσεις της εταιρείας AstraZeneca αναμένονται από τα τέλη Ιανουαρίου: Αφού λάβει έγκριση από τον ΕΜΑ, 500.000 δόσεις θα έρθουν μέχρι τέλος Ιανουαρίου, 800.000 το Φεβρουάριο, 1,5 εκατ. το Μάρτιο και 2,2, εκατ. τον Απρίλιο. Επίσης σε αυτές, μετά τις εγκρίσεις, θα προστεθούν και οι παραδόσεις από τρεις ακόμα εταιρείες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ