Με την σταδιακή αλλά συνεχή προμήθεια των εμβολίων κατά του κορονοϊού εξελίσσεται το σχέδιο «Ελευθερία», με 83.850 δόσεων να καταφθάνουν στην Ελλάδα το πρωί της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου, τα οποία κατόπιν θα μεταφερθούν στα εμβολιαστικά κέντρα και ύστερα θα χορηγηθούν σε ομάδες πληθυσμού, σύμφωνα με τα όσα υποδεικνύει η προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Ήδη η Κυριακή 27/12 αποτέλεσε μια ιστορική μέρα, κατά την οποία ξεκίνησαν και επίσημα οι εμβολιασμοί στη χώρα, στον αγώνα για την πάταξη του κορονοϊού που ”σαρώνει” το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη.

Άφιξη των εμβολίων στο ”Ελ. Βενιζέλος” το πρωί της Τρίτης 29/12 – Eurokinissi

Στο κεντρικό δελτίο του Open παρουσιάστηκε το έγγραφο το οποίο θα αποτελεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού, με την εν λόγω βεβαίωση να χορηγείται σε κάθε άτομο που εμβολιάζεται. Οι βασικές πληροφορίες που θα αναγράφει αφορούν το ονοματεπώνυμο του ατόμου, το ΑΜΚΑ του, την ημερομηνία που του χορηγήθηκε το εμβόλιο αλλά και το είδος αυτού. Επιπλέον, θα είναι ορατή η ημερομηνία κατά την οποία ο πολίτης θα λάβει την δεύτερη δόση, αλλά και ένα τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης, 24ωρης εξυπηρέτησης.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως, όπως υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, το πιστοποιητικό θα χορηγείται αποκλειστικά για προσωπική χρήση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ