Δέκα ημέρες μετά την αποχώρηση του Oruc Reis από την Ελληνική υφαλοκρηπίδα, Αθήνα και Άγκυρα συμφώνησαν να επανεκκινήσουν τους κύκλους των διερευνητικών επαφών.

Είχαν προηγηθεί διπλωματικές επαφές ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα προκειμένου να διαμορφωθεί κλίμα εμπιστοσύνης για να ξεκινήσει ο νέος κύκλος των διερευνητικών συναντήσεων. Το τελευταίο διάστημα, οι δυο πλευρές είχαν δηλώσει ετοιμότητα για διάλογο, σύμφωνα με τις δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων των δυο χωρών, υπό τον όρο της μη πραγματοποίησης προκλήσεων.

Δένδιας: «Η Τουρκία δεν αποδέχεται το Διεθνές Δίκαιο ως κοινό κανόνα»
Μιλώντας στη διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσαν το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και το Κέντρο για Ευρωπαϊκές Σπουδές Martens, με τίτλο «Η απειλή του αναθεωρητισμού: Προκλήσεις ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο», ο κ. Δένδιας εξήγησε ότι η διεξαγωγή συνομιλιών σημαίνει ότι προσπαθούμε να βρούμε κανόνες με βάση τους οποίους θα πραγματοποιήσουμε διαπραγματεύσεις. «Γιατί είναι τόσο δύσκολο; Γιατί η Τουρκία δεν αποδέχεται το Διεθνές Δίκαιο ως κοινό κανόνα» προσέθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ