Νέα προκλητική επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε η Άγκυρα, αυτή τη φορά δια στόματος του εκπροσώπου του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν (ΑKP), Ομέρ Τσελίκ, στον απόηχο της τουρκικής NAVTEX για διενέργεια ωκεανογραφικών ερευνών στο Αιγαίο. Πιο αναλυτικά, ο τούρκος αξιωματούχος, αφού χαρακτήρισε ως «σημαντικό βήμα» τις διερευνητικές επαφές μεταξύ των δυο χωρών, κατηγόρησε την Ελλάδα και την Κύπρο για τη διοργάνωση του «Φόρουμ Φιλίας», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την περασμένη Πέμπτη, με τη συμμετοχή επτά συνολικά υπουργών.

«Οι δηλώσεις που έκανε εκεί ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας δεν έχουν σχέση με κάποια φιλία, είναι μια προσέγγιση που δημιουργεί κλίμα εχθρότητας εναντίον της Τουρκίας υπό τον μανδύα της φιλίας» τόνισε ο Τσελίκ, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ. Επιτέθηκε στην Αθήνα, επειδή δεν κάλεσε την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους στο συγκεκριμένο φόρουμ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Ομέρ Τσελίκ

«Κάλεσαν άλλες χώρες που έχουν προβλήματα με την Τουρκία. Αν η Ελλάδα και οι Eλληνοκύπριοι κάνουν όνειρα πως θα ενεργοποιήσουν τις μαξιμαλιστικές τους θέσεις, εγγυόμαστε πως αυτά τα όνειρα θα γίνουν εφιάλτες. Όχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθούν τα όνειρα αυτά, αλλά δεν θα επιτρέψουμε ούτε ένα βήμα», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ο Τσελίκ κατηγόρησε και πάλι την Ελλάδα και τη Frontex πως «βυθίζουν τα πλοία των μεταναστών και των προσφύγων ή τους προωθούν στην Τουρκία και η βίαια αυτή συμπεριφορά αυξάνεται».

Με πληροφορίες από την αίθουσα Σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ