Θεσσαλονίκη: Λαθρομετανάστες αφοδεύουν σε ναούς και καταστρέφουν εικόνες
Ο λόγος για την εικόνα της Παναγίας, στο παρεκκλήσι του Ιερού Ναού της Παναγίας Δεξιάς στην Καμάρα Θεσσαλονίκης.

Παράνομοι μετανάστες που συχνάζουν έξω από την εκκλησία και έχουν αναπτύξει παραβατικές συμπεριφορές, τον τελευταίο καιρό έχουν βαλθεί να καταστρέψουν τη συγκεκριμένη εικόνα. Και το κάνουν, ξανά και ξανά. Κάθε φορά που οι καλόγριες την αγιογραφούν, αγόγγυστα, από την αρχή.

Τελευταία επίθεση στο εικόνισμα ήταν στις 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα του Αγίου Νικολάου και της επετείου από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Η επαναγιογράφιση είναι διαδικασία που απαιτεί χρόνο, και γι’ αυτό η εικόνα δεν επανέλθει ακόμα στην αρχική μορφή της.

Το συμβάν ανέδειξε μέσα από τα social media, η επιχειρηματίας Αφροδίτη Λατινοπούλου.

ο χώρος έξω από το Ναό έχει γίνει στέκι λαθρομεταναστών, όλες τις ώρες της μέρας. Χωρίζονται σε πηγαδάκια, συχνά τσακώνονται μεταξύ τους και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν βγει μαχαίρια. Οι Θεσσαλονικείς αποφεύγουν να περνούν από το σημείο τις νυχτερινές ώρες, ακόμα και να επισκέπτονται την εκκλησία, από φόβο μη δεχθούν επίθεση.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για τη δεύτερη, μεγαλύτερη εκκλησία της συμπρωτεύουσας μετά τον Άγιο Δημήτριο.

Σύμφωνα με όσα διηγείται, μάλιστα, η γυναίκα που έχει αναλάβει να φροντίζει το παρεκκλήσι, οι λαθρομετανάστες δεν μένουν μόνο στο βανδαλισμό της εικόνας. Μπαίνουν στην εκκλησία και ληστεύουν τους πιστούς, αρπάζοντας ο,τι τους είναι εύκολο, κινητά, πορτοφόλια, ενώ δεν έχουν διστάσει να κλέψουν μέχρι και τα ασημένια καντήλια του ναού.

Η δράση τους δεν σταματά εκεί. Σχεδόν συστηματικά, αφοδεύουν μέσα στο παρεκκλήσι, κάτι που, κατά τη νεωκόρισσα, κάνουν και σε άλλους ναούς. Όταν, δε, βγαίνει να καθαρίσει τις εξωτερικές σκάλες, συχνά τη φτύνουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ