Η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Παλαιστίνιο Πρέσβη, Μαρουάν Τουμπάσι για τις εξελίξεις στην περιοχή και τις εχθροπραξίες με το Ισραήλ, φαίνεται ότι δεν πήγε και τόσο καλά, καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο κ. Τουμπάσι κατηγόρησε την Ελλάδα για «φιλοϊσραηλινή στάση».

Ακολούθως ο Έλληνας ΥΠΕΞ ανακοίνωσε αιφνιδίως ταξίδι του στην Ραμάλα (το de facto διοικητικό κέντρο του Κράτους της Παλαιστίνης) και συνάντηση με τον Παλαιστίνιο ομόλογο του, Ριάντ Αλ Μάλικι.

Με αφορμή και το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak, ότι η Τουρκία θα προτείνει την οριοθέτηση ΑΟΖ στην Παλαιστίνη (εξαφανίζοντας την κυπριακή ΑΟΖ), η Ελληνική Λύση καλεί τον Νίκο Δένδια «να ξεκαθαρίσει στον πρέσβη της Παλαιστίνης ότι οποιαδήποτε σύμπλευση με την Τουρκία, συνιστά εχθρική πράξη κατά της Ελλάδας. Οποιοσδήποτε σχεδιασμός καθορισμού θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Παλαιστινίων και Τουρκίας, συνιστά παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου».Ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε ακόμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, με επίκεντρο τις εξελίξεις στο Μεσανατολικό, αλλά και τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ Σαμέχ Σούκρι, για το ίδιο θέμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ