Εκρηκτικό κοκτέιλ ιώσεων – «Fake ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού» λέει ο Νίκος ΤζανάκηςΠάνω από πέντε διαφορετικές οικογένειες ιώσεων κυκλοφορούν αυτή την εποχή στην Ελλάδα, ενώ ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που αναμένεται να επικρατήσει στα νοσοκομεία τις επόμενες ημέρες σε συνδυασμό με τον κορονοϊό και τη γρίπη.

Οι ιοί που συνυπάρχουν με τους ιούς της Covid-19 και της γρίπης είναι οι αδενοϊοί, ρινοϊοί, αλλά και ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV) στα παιδιά. Πρόκειται για ένα εκρηκτικό κοκτέιλ ιώσεων που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, ενώ η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να αυξήσει περαιτέρω τη μεταδοτικότητα της νόσου Covid.Ο κορονοϊός αυτή τη στιγμή, δίνει μια “ψεύτικη” εικόνα, υποστηρίζει ο επιστήμονας.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφονται κάθε εβδομάδα και ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ είναι εντελώς παραπλανητικός, καθώς δεν δηλώνονται πλέον στο Μητρώο Covid-19 όλοι όσοι αρρωσταίνουν από Covid.

Ταυτόχρονα, εκτός από την -έστω και υποτιμημένη- αύξηση στα κρούσματα, υπάρχει σημαντική αύξηση στις νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό στις απλές κλίνες, μικρότερη αύξηση στις ΜΕΘ, αλλά και αύξηση στους θανάτους.

“Ας μην μας ξεγελάει ο αριθμός των κρουσμάτων, γιατί είναι fake. Δεν τα δηλώνουν οι ασθενείς. Αυτές οι 61 χιλιάδες που έχουμε σήμερα, σκεφτείτε ότι ξεκινήσαμε από 30 με 35 χιλιάδες στα μέσα Σεπτεμβρίου”, λέει ο Καθηγητής Τζανάκης και συνεχίζει:

“Έχουν διπλασιαστεί, παρ’ όλο που δεν δηλώνονται κι είναι πολύ περισσότερα. Και έχουν διπλασιαστεί και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, από 100 έχουν πάει πάνω από 200 την ημέρα. Αλλά και οι θάνατοι είναι πλέον σταθερά γύρω στους 20 ημερησίως, ενώ είχαν πέσει στους 11 την ημέρα”, σημειώνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ