Έξι ημέρες απομένουν για τις εκλογές της 21ης Μαΐου και η ΝΔ είναι έτοιμη να μην αφήσει ούτε στιγμή ανεκμετάλλευτη, με τον πρωθυπουργό να περιοδεύει εντός Αττικής (σήμερα στο Δήμο Ζωγράφου) και στην Περιφέρεια (το απόγευμα στο Ηράκλειο της Κρήτης) στέλνοντας το μήνυμα της νίκης της γαλάζια παράταξης και επιχειρώντας να προσελκύσουν ολοένα και περισσότερους ψηφοφόρους από κάθε πολιτική δεξαμενή. Στο γαλάζιο εκλογικό επιτελείο μέρα – μέρα αναλύουν και σταθμίζουν την συμπεριφορά του εκλογικού σώματος με βάση τις μετρήσεις που παίρνουν στα χέρια τους.

Η αισιοδοξία είναι διάχυτη στο γαλάζιο στρατόπεδο, χωρίς όμως να εφησυχάζουν και πλέον όλο το βάρος πέφτει στο να πείσουν έστω και την τελευταία στιγμή εκείνους που ακόμα αμφιταλαντεύονται, εξηγώντας ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα και μπορεί να εγγυηθεί στους πολίτες ένα καλύτερο μέλλον.Το σύνολο των δημοσκοπήσεων τοποθετούν τον αριθμό των αναποφάσιστων γύρω στο 11%. Το ποσοστό αυτό ήταν μεγαλύτερο κάποιες εβδομάδες πριν αλλά όσο οδεύουμε στις κάλπες αυτό μπορεί να συρρικνώνεται, ωστόσο κρίνεται εξαιρετικά σημαντικό, καθώς αντιστοιχεί σε περίπου 600.000 ψηφοφόρους, οι οποίοι δύναται να κάνουν τη διαφορά στην αποτύπωση των εκλογικών συσχετισμών.

Για το λόγο αυτό σε κάθε ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται σε αυτή την δεξαμενή ψηφοφόρων και μάλιστα καλεί τα στελέχη του κόμματός του να πείσουν όσους περισσότερους μπορούν να ρίξουν γαλάζια ψηφοδέλτια στις κάλπες. Τονίζει μάλιστα με νόημα ότι οι εκλογές κρίνονται στο τέλος. «Εμείς έχουμε αντοχές. Είμαστε μαραθωνοδρόμοι, δεν είμαστε σπρίντερ, αλλά το τελικό σπριντ θα το κάνουμε αυτή την εβδομάδα και θα είμαστε οι μεγάλοι νικητές», δήλωσε χθες από το Λαύριο.
Ο πρωθυπουργός ακολουθεί συγκεκριμένη εκλογική στρατηγική, η οποία εδράζεται σε συγκεκριμένη ρητορική απευθυνόμενος στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους που προέρχονται από το κέντρο και διαφορετική σε όσους βρίσκονται πιο δεξιά της ΝΔ.

Στους πρώτους τονίζει ότι η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα αλλά και προοπτική χωρίς μαθητευόμενους μάγους στην ηγεσία της, χωρίς κυβερνήσεις «βαβέλ» που θα παίξουν το μέλλον των πολιτών στα ζάρια. Μιλάει δηλαδή στην καρδιά του μεσαίου χώρου αλλά και των πολιτών που έχουν κουραστεί να είναι έρμαια αλλοπρόσαλλων πολιτικών. Αισθάνονται ότι ανήκουν στην Ευρώπη και θέλουν να είναι μέρος αυτής αλλά και επιθυμούν ένα νοικοκυρεμένο κράτος. Όμως, παράλληλα είναι απαιτητικοί από τους κυβερνώντες και δεν θα συγχωρέσουν άλλα λάθη που αποδείχθηκαν μοιραία όπως αυτό των Τεμπών.

Στους αναποφάσιστους στα δεξιά της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει την γλώσσα του πατριωτισμού, ξεκαθαρίζοντας ότι η ΝΔ είναι ένα φιλελεύθερο πατριωτικό κόμμα. Και απευθυνόμενος στο συγκεκριμένο ακροατήριο δεν σταματάει να αναδεικνύει όλα όσα έπραξε στα 4 αυτά χρόνια με την σημαντική ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας, τη στάση της απέναντι στην Τουρκία, την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της, αλλά και με την αναβάθμιση της εικόνας της στο εξωτερικό, τις ισχυρές συμμαχίες με τις ΗΠΑ, την Γαλλία και με άλλες χώρες της Μεσογείου. Ακόμα και το γεγονός ότι εξελίσσεται σε ενεργειακό κόμβο στα Βαλκάνια και στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Και βεβαίως στο μεταναστευτικό. Η επέκταση του φράχτη στον Έβρο, η ραγδαία μείωση των μεταναστευτικών ροών σε ξηρά και θάλασσα αγγίζουν το συγκεκριμένο κοινό.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ξέρουν ότι σε αυτές τις κατηγορίες πολιτών η τοξικότητα λειτουργεί αρνητικά. Γι’ αυτό άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ που διαρκώς προσπαθεί είτε μέσω της γκρίζας διαφήμισης, είτε μέσω του ίδιου του αρχηγού του να επαναφέρει στο πολιτικό προσκήνιο θέματα όπως οι παρακολουθήσεις και η τραγωδία των Τεμπών δεν φαίνεται εκ του αποτελέσματος να κεφαλαιοποιεί πολιτικά την προβολή αυτών των θεμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ