Οι κάλπες κλείνουν στις 10 το βράδυ – Ο Μπόρις Τζόνσον φαίνεται ότι θα αναδειχθεί νικητής, αλλά θα χρειασθεί αρκετές έδρες για να περάσει τη συμφωνία αποχώρησης από την ΕΕ – Οι Βρετανοί αναμένεται να ψηφίσουν «τον λιγότερο αντιπαθή» πολιτικό

Τριάμισι χρόνια μετά το δημοψήφισμα για την έξοδο της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τρεις παρατάσεις που έδωσαν οι Βρυξέλλες στο Λονδίνο. Και τρεις περίπου μήνες πριν εκπνεύσει και η τελευταία προθεσμία ώστε το Λονδίνο να αποχωρήσει (;) από την ΕΕ, διεξάγονται οι πρόωρες εκλογές στη γηραιά Αλβιώνα.

Ο Μπόρις Τζόνσον φαίνεται- σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- να είναι ο απόλυτος νικητής. Ωστόσο θα χρειαστεί αρκετές έδρες για να καταφέρει να περάσει τη συμφωνία αποχώρησης από την ΕΕ. Σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων, το Εργατικό Κόμμα φαίνεται να ανεβαίνει κατά δύο μονάδες, στο 34% και το Συντηρητικό Κόμμα, ενώ μεν προηγείται, παραμένει στάσιμο στο 43%. Η δημοσκόπηση έγινε το τελευταίο διήμερο σε μεγάλο δείγμα – 100.000 ερωτηθέντων. Η διαφορά των 10 μονάδων φαίνεται να μειώνεται ταχύτατα και η πλειοψηφία υπέρ του κυβερνώντος κόμματος που έδειχνε η προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας φαίνεται να συρρικνώνεται.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και οι Βρετανοί πολίτες θα επιλέξουν επιτέλους το μέλλον τους, την ώρα που στις Βρυξέλλες θα διεξάγεται το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και την Μεγάλη Βρετανία θα την εκπροσωπεί ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και διάδοχος του Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ