«Όλοι οι κατηγορούμενοι έδρασαν με στρατιωτική πειθαρχία, σύμφωνα με τον σκοπό τους, ορμώμενοι από τα πάθη, τον φανατισμό και το μίσος. Αν υπήρχε ίχνος ανθρωπιάς μέσα τους, στο άκουσμα της φωνής του Άλκη ότι πονάει, θα είχαν σταματήσει, θα είχαν δείξει έλεος. Αλλά όχι, συνέχισαν μέχρι τελευταίο κλάσμα του δευτερολέπτου να τον χτυπούν με μίσος, με σκοπό την αφαίρεση της ζωής των εχθρών, την εκδίκηση, να νιώσουν ευχαριστημένοι σύμφωνα με το αρχικό τους σχέδιο», ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, Κυριακή Κλιάμπα, στην αγόρευσή της κατά την πολύκροτη δίκη των 12 οπαδών του ΠΑΟΚ για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.Η δικαστική λειτουργός τόνισε πως «την ευθύνη για τον μαρτυρικό θάνατο του 19χρονου την έχουν και οι 12» ενώ έκανε λόγο για μία επίθεση που δεν έγινε τυχαία. Ήταν «οργανωμένη, προσχεδιασμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια» και «αποδεικνύεται ο ανθρωποκτόνος δόλος εναντίον όλων των θυμάτων».

«Έχουμε 12 οικογένειες που υποφέρουν αλλά και τρεις οικογένειες που υποφέρουν και ειδικά η μία θα υποφέρει μια ολόκληρη ζωή. Οι εκ δεξιών μου οικογένειες μπορούν να περπατούν με ψηλά το κεφάλι. Οι εξ αριστερών μου όμως ενδεχομένως να περπατούν με σκυφτό το κεφάλι, επειδή πιστεύω πως μέσα τους ίσως να έχουν συνειδητοποιήσει πως είχαν χάσει τα παιδιά τους προ πολλού», είπε κατά την έναρξη της αγόρευσής της η κ. Κλιάμπα ενώ λίγο αργότερα επεσήμανε πως «δεν μπορώ να δεχθώ ότι ένα δρεπάνι που κάποτε θέριζε σιτάρι και τώρα θερίζει ζωές, το κουβαλάμε μαζί μας γιατί είναι μεγάλο και εντυπωσιακό. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι οι κατηγορούμενοι είναι καλά παιδιά. Τα καλά παιδιά δεν παρασύρονται από το μίσος, δεν κυκλοφορούν οπλισμένοι και δεν αφαιρούν ζωές. Αυτά τα παιδιά επέδειξαν πειθαρχία και μίσος σε ένα σχέδιο εκτόνωσης».

Η ίδια σχολίασε πως «στην κατάθεσή του, ο πατέρας του Άλκη έδωσε με δύο λέξεις την πραγματική διάσταση του επεισοδίου, “ανορθόδοξος πόλεμος”. Ο μάρτυρας οριοθέτησε με λίγες λέξεις τις κινήσεις των κατηγορουμένων στα αλλεπάλληλα ταυτόχρονα χτυπήματα που δέχθηκαν τα θύματά τους. Πρόκειται για οργανωμένο έγκλημα, είπε και δεν είχε άδικο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ