Εικοσιτετράωρη απεργία για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση:

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, αναλογιζόμενο την αγωνία των Εργαζομένων και τη σοβαρότητα των εξελίξεων, που προκύπτουν μετά την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει ένα πολυνομοσχέδιο, μέσα στο οποίο επιχειρεί με διατάξεις αντεργατικές να ισοπεδώσει όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει, υπεύθυνα αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη απεργία σε ένα κοινό πλαίσιο και ημερομηνία μαζί με όλες τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις της χώρας ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή και καίρια αντίδραση όλων των εργαζομένων στην μη ψήφιση του Νομοσχεδίου.

Προχωράμε με Αγωνιστικότητα- Ενότητα-Σύνεση και Δημοκρατική λειτουργία, ιδίως τώρα που με την παρέμβαση των κομματικών τραμπούκων του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, προέκυψε ένα απίθανο κομφούζιο και πρωτοφανείς χασμωδίες στις συνδικαλιστικές οργανώσεις όλης της χώρας.

Οι εγκληματικές ενέργειες ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων, οδήγησαν στο να έχει η Γ.Σ.Ε.Ε. προσωρινή διοίκηση χωρίς νομική δυνατότητα να προκηρύξει Απεργιακή Κινητοποίηση, εξαιτίας των βίαιων, τραμπούκικων και παράνομων ενεργειών του επιχειρησιακού βραχίονα του ΚΚΕ δηλαδή, του ΠΑΜΕ, να διαλύσει το συνέδριο της Συνομοσπονδίας και με τον τρόπο αυτό να είναι ο καλύτερος υπηρέτης της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, μεταφέρουν το χρέος του συντονισμού της αντίδρασης των εργαζομένων στις δευτεροβάθμιες οργανώσεις.

Λέμε λοιπόν καθαρά: ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑΞΑΝ

Κορόιδευαν αυτοί που πίεζαν τις οργανώσεις να πάρουν αποφάσεις για απεργιακή κινητοποίηση χωρίς σχέδιο και προετοιμασία γιατί “το Ν/Σ θα ψηφιστεί μέχρι τις 27 Σεπτέμβρη!!”. Το νομοσχέδιο χωρίς επίκληση επείγουσας ή κατεπείγουσας διαδικασίας θα εισαχθεί στη Βουλή την άλλη εβδομάδα και θα ψηφιστεί στην καλύτερη περίπτωση στο τέλος του πρώτου δεκαπενθημέρου του Οκτώβρη. Άρα, και οι ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί- και οι οποίες δοκιμάζουν τις σχέσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων που αποδέχονται τις δημοκρατικές λειτουργίες- ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ!!

Ο χρόνος δίνει την ευκαιρία στο συνδικαλιστικό κίνημα ώστε να καταλήξει συντονισμένα και ενωμένα σε μια κοινή ημερομηνία κοντά στην περίοδο που θα συζητηθεί το πολυνομοσχέδιο στην ολομέλεια της Βουλής.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της δύναμης της ΓΣΕΕ που συντάσσονται με τη Δημοκρατική Λειτουργία των συνδικάτων και όχι με το σταλινικό μονοκομματικό ολοκληρωτισμό, όλοι μαζί να αποφασίσουμε συντονισμένα απεργιακή κινητοποίηση στις 2 Οκτωβρίου 2019, την περίοδο της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Να εργαστούμε μέχρι τότε για την επιτυχία της κινητοποίησης ώστε να είναι ηχηρή η αντίθεση των εργαζομένων στις επιχειρούμενες εργασιακές ανατροπές και στις αντι-συνδικαλιστικές ρυθμίσεις.

Κανένας δεν μπορεί να είναι και με τον θύτη (ΠΑΜΕ-ΚΚΕ) και με το θύμα (συνδικάτα και δημοκρατική λειτουργία τους) γιατί μόνο τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ-ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΤΙΚΑ συνδικάτα νοιάζονται για τις Συλλογικές Συμβάσεις.

• Διότι μόνο αυτά υπογράφουν συμβάσεις σε αντίθεση με τους κομματικούς βραχίονες που εμφανίζονται ως συνδικάτα και ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΠΟΤΕ καμία σύμβαση ούτε θέλουν όπως θρασύτατα λένε.

• Διότι μόνο τα ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ έχουν στην ταυτότητά τους τη δημοκρατία και το σεβασμό στην πλειοψηφία σε αντίθεση με αυτούς που αποτελούν το “μακρύ χέρι” του κόμματος που θεωρεί ότι είναι ο ιδιοκτήτης της εργατικής τάξης της χώρας μας.

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΙΓΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ

ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΙ

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΟΝΙΜΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ

Συμμετέχουμε αγωνιστικά και δυναμικά στην 24ωρη απεργία

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Ε.Κ.Θ. -10:30

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ