Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
“Ιστορική Βιβλιοθήκη 1821»
Επιστημονικές Έρευνες για τις λιγότερο γνωστές όψεις της επανάστασης του ‘21

Στην παράδοση των εκδοτικών δραστηριοτήτων του και με έναυσμα την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών ενέταξε στο ερευνητικό και εκδοτικό του πρόγραμμα έρευνες που αφορούν επιμέρους, λιγότερο γνωστές και αναδειγμένες από την υπάρχουσα βιβλιογραφία όψεις της επανάστασης του 1821. Οι εν λόγω έρευνες καταλήγουν σε εκδόσεις στη σειρά «Ιστορική Βιβλιοθήκη 1821».
Επιστημονική Επιμέλεια Σειράς: Μαρία Χριστίνα Χατζηιωάννου, Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών
Δείτε τη σειρά «Ιστορική Βιβλιοθήκη 1821» στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο ΙΙΕ: https://history-bookstore.eie.gr/…/historical-library…/
«Η επιστήμη είναι άσκηση ελευθερίας» σημειώνει ο Διευθυντής Ε.Ι.Ε και Πρόεδρος του ΔΣ καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης. «Η ελευθερία στην πράξη περνά μέσα από την υψηλού επιπέδου επιστημονική έρευνα του ΕΙΕ η οποία δίνει απαντήσεις σε σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις» τονίζει.
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
Το Εθνικό ‘Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) είναι νομικό πρόσωπο, ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο ιδρύθηκε το 1958 και από το 1989 εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας & Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Το ΕΙΕ είναι ένα διεπιστημονικό κέντρο ερευνών, το οποίο απαρτίζεται σήμερα από τρία ερευνητικά Ινστιτούτα, ένα στην περιοχή των Ανθρωπιστικών Επιστημών και δύο στην περιοχή των Θετικών Επιστημών.
Το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών (ΙΙΕ/ΕΙΕ) έχει ως αντικείμενο την έρευνα της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής, και πολιτιστικής ιστορίας του ελληνικού χώρου και των περιοχών όπου έδρασε ο Ελληνισμός, από την προϊστορική αρχαιότητα μέχρι και τη σύγχρονη εποχή. Αναπτύσσει ερευνητικές δραστηριότητες που αποσκοπούν στη συγκρότηση και διάχυση νέας γνώσης, καθώς και την κατάρτιση νέων ερευνητών, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εθνική αυτογνωσία και στη διεθνή επιστημονική συνεργασία στα πεδία που υπηρετεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ