Ανάσα αισιοδοξίας επικρατεί σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης που προχωρά ή σχεδιάζει σημαντική άρση των περιοριστικών μέτρων. Οι πολίτες πολλών χωρών επιστρέφουν σταδιακά στην κανονικότητα.

Τέλος στους περιορισμούς κοινωνικοποίησης, τις υποχρεωτικές μάσκες και τα υγειονομικά πάσα ανακοινώνουν σταδιακά η μία μετά την άλλη οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη. Η εκτόνωση του πανδημικού κύματος, η μετάλλαξη «Όμικρον» που είναι πιο μεταδοτική και παράλληλα πιο ήπια και η μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού είναι οι βασικοί παράγοντες που οδήγησαν στη νέα εποχήΟ Επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ Πάολο Τζεντιλόνι δήλωσε ότι δεν βλέπει πλέον το λόγο οι κυβερνήσεις να εισαγάγουν υποχρεωτική εντολή για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, δεδομένης της φθίνουσας σοβαρότητας της πανδημίας. «Η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της COVID-19 ήταν δικαιολογημένη πριν από μήνες», είπε ο Τζεντιλόνι στην Funke Mediengruppe, μια ένωση γερμανικών εφημερίδων.Αλλά δεν νομίζω ότι είναι τώρα η ώρα να συζητήσουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό». Σημείωσε τη συνολική μείωση των θανάτων και νοσηλειών σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Βρισκόμαστε στον ίδιο δρόμο για χαλάρωση των περιορισμών, χώρα με χώρα», είπε ο Επίτροπος. Ωστόσο, τόνισε ότι δεν είναι καταρχήν αντίθετος στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Ο Τζεντιλόνι επεσήμανε τις εντολές για εμβολιασμό κατά της ιλαράς και πρόσθεσε ότι κάθε κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει μόνη της αυτό το θέμαΣτην Ολλανδία, χιλιάδες άνθρωποι διασκέδασαν το σαββατοκύριακο σε πολλές πόλεις, αψηφώντας τους κανονισμούς κατά της COVID-19. Η κίνηση ήταν μέρος μιας εκστρατείας που ονομάζεται “de Nacht staat open” (η νύχτα είναι ανοιχτή).

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, τα εστιατόρια και τα μπαρ πρέπει να κλείνουν τις πόρτες τους στις 10 μ.μ., διαφορετικά κινδυνεύουν με υψηλά πρόστιμα, αλλά δεν φάνηκε να αποτρέπει τους ανθρώπους να συγκεντρωθούν σε κλαμπ στο Άμστερνταμ, το Ρότερνταμ και αλλού. Οι ολλανδικές αρχές δήλωσαν ότι οι υπόλοιποι περιορισμοί θα αρθούν στις 18 Φεβρουαρίου.

Η Γερμανία ανέφερε 125.160 νέες μολύνσεις τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI). Η επίπτωση των επτά ημερών σε εθνικό επίπεδο μειώθηκε σε 1466,5 από 1474,3 την προηγούμενη ημέρα. Επιπλέον, αναφέρθηκαν 58 θάνατοι, ανεβάζοντας τους συνολικούς θανάτους που σχετίζονται με την πανδημία στη χώρα σε 19.935.

Ο κοινοβουλευτικός ηγέτης του συντηρητικού CDU/CSU, της μεγαλύτερης αντιπολίτευσης στο γερμανικό κοινοβούλιο, είπε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θα βρει πλειοψηφία για εντολή εμβολίου. «Η ιδέα του [καγκελάριου Όλαφ] Σολτς για υποχρέωση εμβολιασμού για όλους σίγουρα δεν θα βρει πλειοψηφία στη Bundestag», δήλωσε ο Thorsten Frei του CDU στην εφημερίδα Bild am Sonntag.

Ο Απρίλιος ή ο Μάιος θα είναι μια εξαιρετική περίοδος για την άρση των υπόλοιπων περιορισμών, εκτιμούν οι ειδικοί σε Ευρώπη και Αμερική. Θα ήταν το αναζωογονητικό πλάνο που χρειαζόμαστε όλοι για να νιώσουμε καλύτερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ