Με άρθρο του στην Daily Mail, που τιτλοφορείται ως «Πιστεύετε ότι η Βρετανία αντιμετωπίζει προβλήματα; Κοιτάξτε τα χάλια της Ε.Ε», ο Σένμπουργκ επιρρίπτει ευθύνες σε Ανγκελα Μέρκελ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη της Bild, η Γερμανίδα καγκελάριος έβαλε τα συμφέροντα της ΕΕ πάνω από τη Γερμανία, ενώ η επικεφαλής της Κομισιόν έκανε παζάρια για τις τιμές των εμβολίων χάνοντας χρόνο. Στο άρθρο του, μάλιστα, χειροκροτεί τον Μπόρις Τζόνσον ο οποίος έπραξε γρήγορα και φρόντισε οι εμβολιασμοί στη Βρετανία να ξεκινήσουν τάχιστα.

«Μπορεί οι Βρετανοί να αισθάνονται απογοητευμένοι από τον τρόπο με τον οποίο η ηγεσία της χώρας αντιμετώπισε τον φαύλο κύκλο της πανδημίας της νόσου Covid-19. Τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχουν περισσότεροι ασθενείς που νοσηλεύονται σε σχέση με το πρώτο κύμα της πανδημίας, ενώ χθες οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 1.000. Την ίδια ώρα, υπάρχει οργή για το κλείσιμο των σχολείων, μια αυξανόμενη γκρίνια για το ποιος θα εμβολιαστεί πρώτος -νεαρός ή ηλικιωμένος- ενώ υπήρξαν και προβλήματα σε ό,τι αφορά την προμήθεια και τη διανομή των δόσεων του εμβολίου.

Ναι, μπορεί να αισθάνεστε ότι η κατάσταση είναι ζοφερή στη Βρετανία, αλλά επιτρέψτε μου να σας πω ότι πολλοί από εμάς εδώ στην Ευρώπη σας κοιτάζουμε με φθόνο. Η αργή πολιτική της ΕΕ έχει, ασυγχώρητα, παραβιάσει την διαδικασία διάθεσης των εμβολίων και οι συνέπειες είναι πιθανό να αποβούν μοιραίες για πολλές χιλιάδες πολίτες.Η πανδημία διαρκεί σχεδόν ένα χρόνο και οι ηγέτες της ΕΕ θα μπορούσαν και θα έπρεπε να είχαν δει την ανάγκη για γρήγορη, αποτελεσματική πολιτική εμβολίων από χιλιόμετρα μακριά. Αντ ‘ αυτού, οι καθυστερήσεις, οι μάχες, το εθνικό συμφέρον και η απόλυτη γραφειοκρατία αποτέλεσαν έναν συνδυασμό που “σακάτεψε” τις προσπάθειες της ΕΕ για την προμήθεια των εμβολίων.

Τώρα μια αυξανόμενη οργή εξαπλώνεται καθώς βλέπουμε ανεξάρτητες χώρες -ιδιαίτερα τη Βρετανία, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ- να επιταχύνουν τη διανομή των εμβολίων τους με τεράστια αποτελεσματικότητα σε σύγκριση με τις δικές μας προσπάθειες, να σώσουμε ζωές, να προστατεύσουμε τους ευάλωτους και να προχωρήσουμε στον τερματισμό αυτής της τρομερής κρίσης.

Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ