ΕΕ: Εκταμίευσε 728 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα από το SURE
Με ένα μήνυμα στα ελληνικά η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανακοίνωσε την εκταμίευση των 728 εκατομμυρίων του SURE στην Ελλάδα. Ειδικότερα, ανέφερε:«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η Ελλάδα έλαβε επιπλέον 728 εκατομμύρια ευρώ σε δάνεια μέσω του SURE για να χρηματοδοτήσει συστήματα μειωμένου ωραρίου εργασίας και να στηρίξει τους εργαζόμενους. Συνολικά, η Ελλάδα έχει λάβει 2,7 δισ. ευρώ από το SURE. Η Ευρώπη στέκεται δίπλα σου».Πρόκειται για την πρώτη σχετική εκταμίευση το 2021. Αναλυτικά, στο πλαίσιο των σημερινών δραστηριοτήτων, το Βέλγιο έλαβε 2 δισεκατομμύρια ευρώ, η Κύπρος 229 εκατομμύρια ευρώ, η Ουγγαρία 304 εκατομμύρια ευρώ, η Λετονία 72 εκατομμύρια ευρώ, η Πολωνία 4,28 δισεκατομμύρια ευρώ, η Σλοβενία 913 εκατομμύρια ευρώ, η Ισπανία 1,03 δισεκατομμύρια ευρώ, η Ελλάδα 728 εκατομμύρια ευρώ και η Ιταλία 4,45 δισεκατομμύρια ευρώ.Και τα εννέα κράτη μέλη είχαν ήδη λάβει οικονομική υποστήριξη, βάσει του SURE, το 2020, με τις τρεις πρώτες εκταμιεύσεις.

Οι σημερινές εκταμιεύσεις ακολουθούν την έκδοση του τέταρτου κοινωνικού ομολόγου βάσει του μέσου EU SURE, το οποίο προσέλκυσε σημαντικό ενδιαφέρον από τους επενδυτές. Η αξιοσημείωτη υπερ-εγγραφή μεταφράστηκε σε ευνοϊκούς όρους τιμολόγησης, τους οποίους η Κομισιόν μεταβιβάζει άμεσα στα δικαιούχα κράτη μέλη.Μόλις ολοκληρωθούν όλες οι εκταμιεύσεις SURE,

το Βέλγιο θα έχει λάβει 7,8 δισεκατομμύρια ευρώ
η Κύπρος 479 εκατομμύρια ευρώ
η Ουγγαρία 504 εκατομμύρια ευρώ
η Λετονία 192 εκατομμύρια ευρώ
η Πολωνία 11,2 δισεκατομμύρια ευρώ
η Σλοβενία 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ
η Ισπανία 21,3 δισεκατομμύρια ευρώ
η Ελλάδα 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ
η Ιταλία 27,4 δισεκατομμύρια ευρώ
Συνολικά έχουν εγκριθεί και κατανεμηθεί 90,3 δισ. ευρώ για 18 κράτη μέλη, από τα συνολικά 100 δισ. ευρώ του προγράμματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ