Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Επιστολική Ψήφος: Θα πρέπει να αρχίσουμε να επεξεργαζόμαστε
και τις ψηφιακές ψηφοφορίες
‘Εκδοση εισιτηρίων & ταυτοποίηση φιλάθλων:
Θα λειτουργήσει μέσα στην Άνοιξη
Στην περίπτωση διεξαγωγής εκλογών με ψηφιακό τρόπο ως λογική συνέχεια με αφορμή την επιστολική ψήφο, αναφέρθηκε μιλώντας στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα, στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ» στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου. Ο ίδιος, ερωτώμενος για τη διαδικασία έκδοσης εισιτηρίων και ταυτοποίησης φιλάθλων σημείωσε πως θα είναι έτοιμη μέσα στην Άνοιξη.
Να αρχίσουμε να επεξεργαζόμαστε και ψηφιακές ψηφοφορίες
«Υπάρχουν θέματα συνταγματικότητας για άλλου τύπου εκλογές που πρέπει να λύσει η Βουλή» είπε ο κ. Παπαστεργίου επισημαίνοντας πως η επιστολική ψήφος στηρίζεται σε έντυπο τρόπο ψηφοφορίας αλλά «θα υπάρξουν ηλεκτρονικά μητρώα αυτών των πολιτών που θα θελήσουν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο υποχρεωτικά στο εξωτερικό και εθελοντικά στην Ελλάδα» Ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης εκτίμησε πάντως πως είναι οξύμωρο ενώ τα μεγαλύτερα κόμματα στη χώρα μας έχουν εκλέξει αρχηγούς με ψηφιακό τρόπο να είμαστε διστακτικοί «στο να εκλέξουμε κυβερνήσεις» τονίζοντας πως σε έναν κόσμο που γίνεται όλο και περισσότερο ψηφιακός, θα πρέπει με αφορμή την επιστολική ψήφο ως λογική συνέχεια να αρχίσουμε πλέον να επεξεργαζόμαστε και ζητήματα για ψηφιακές ψηφοφορίες κάτι που σε άλλα κράτη είναι μια πραγματικότητα.
Μέσα στην Άνοιξη η ταυτοποίηση φιλάθλων
Παρότι η 12η του Φλεβάρη είναι ημερομηνία-ορόσημο καθώς «ανοίγουν» τα γήπεδα και παρότι «δουλεύουμε πολύ γρήγορα» δεν θα μπορεί να είναι έτοιμη η ταυτοποίηση φιλάθλων τη συγκεκριμένη ημερομηνία, σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου εκτιμώντας πως θα λειτουργήσει μέσα στην Άνοιξη.
«Προχωράει αλλά δεν είναι εύκολη διαδικασία. Από τη μία έχουμε έτοιμα συστήματα έκδοσης εισιτηρίων που έχουν οι ομάδες και οι εταιρείες που δουλεύουν σ’ όλο τον κόσμο για την έκδοση των εισιτηρίων και από την άλλη έχουμε έτοιμα συστήματα στημένα στα γήπεδα, τα λεγόμενα τουρνικέ δηλαδή μεταλλικές πύλες εισόδου περιστρεφόμενες, που θα πρέπει να δούμε πώς θα προσαρμοστούμε» Όπως είπε ο υπουργός, «συμφωνήσαμε ότι πρέπει να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που αγοράζουν εισιτήριο» διευκρινίζοντας ότι
2 / 2
ηλεκτρονικόεισιτήριο υπάρχει και σήμερα αλλά δεν εξασφαλίζει την ταυτοπροσωπία των ανθρώπων που τα αγοράζουν. «Δίνουν έναν ΑΜΚΑ που θα μπορούσε να είναι οποιουδήποτε, και μπαίνουν στο γήπεδο» επισήμανε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ