Δώρο Χριστουγέννων 2023: Πότε καταβάλλεται

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, δώρο Χριστουγέννων δικαιούνται μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα, με οποιαδήποτε σύμβαση εργασίας, δηλαδή αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης.
Δώρο Χριστουγέννων λαμβάνουν και οι άνεργοι και αυτό ανέρχεται στα 479 ευρώ. Το τελικό ύψος του ποσού, εξαρτάται από τους μήνες επιδοτούμενης ανεργίας και η περίοδος υπολογισμού, που λαμβάνει υπ’ όψη της η ΔΥΠΑ ξεκινάει από την 1η Μαΐου.Όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου πρέπει να έχουν λάβει το δώρο, ενώ πριν τις γιορτές θα πάρουν τα ανάλογα δώρα, συνταξιούχοι, οικογένειες με παιδιά, ευάλωτες ομάδες και όσοι άλλοι δικαιούνται. Βάση για τον υπολογισμό του δώρου Χριστουγέννων αποτελούν οι αποδοχές που καταβάλλονται στους μισθωτούς κατά την 10η Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση που η εργασιακή σχέση έχει λυθεί πριν από τις παραπάνω ημερομηνίες τo δώρο υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές που καταβάλλονταν την ημέρα που λύθηκε η εργασιακή σχέση.

Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το δώρο Χριστουγέννων αρχίζει από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ