Η Συμφωνία των Πρεσπών ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια, που συμπληρώνει σήμερα τη δεύτερη επέτειο από την υπογραφή της, εξακολουθεί να ξεσηκώνει αντιδράσεις.

Στις 17 Ιουνίου 2018 οι τότε υπουργοί Εξωτερικών των δύο κρατών, Νίκος Κοτζιάς και Νικολά Ντιμιτρόφ, υπέγραψαν τη Συμφωνία, μετά τις ομιλίες των Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ. Τη Συμφωνία υπέγραψε και ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, που επί δεκαετίες ασχολούνταν με το ονοματολογικό.

Η -το λιγότερο- αμφιλεγόμενη αυτή συμφωνία προκάλεσε μεγάλες έριδες στον ελληνικό λαό, ενώ η προαναγγελία της έγινε έναυσμα για ένα πολυπληθέστατο συλλαλητήριο εναντίον του πολύτιμου και ιστορικού «δώρου», που αποφάσισε να χαρίσει η Ελλάδα -χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των Ελλήνων- στη γειτονική χώρα. Η Βεργίνα τηλεόραση πρωταγωνιστής των γεγονότων τότε και σήμερα ακόμη .
Η Συμφωνία των Πρεσπών υπεγράφη στο χωριό Ψαράδες του Νομού Φλωρίνης στις 17 Ιουνίου 2018 και κυρώθηκε από 153 βουλευτές στη Βουλή των Ελλήνων στις 25 Ιανουαρίου 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ