Σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας βρίσκονται Αθήνα και Λευκωσία μετά τα προκλητικά γεγονότα και την επίθεση Τουρκοκυπρίων εναντίον μελών της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο στην περιοχή της Πύλας.

Οι επιθέσεις αυτές προκάλεσαν επίσης σφοδρές αντιδράσεις και σε διεθνές επίπεδο, ενώ διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι οι ενέργειες αυτές μόνο δυναμιτίζουν το κλίμα την ώρα μάλιστα που Ελλάδα και Τουρκία έχουν ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με θετική ατζέντα σε υψηλό επίπεδο.Η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν άμεση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την έντονη αποδοκιμασία του για τις απαράδεκτες επιθέσεις Τουρκοκύπριων εναντίον των μελών της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (UNFICYP), στην περιοχή της Πύλας, ενώ αυτό που σημειώνεται σε όλους τους τόνους είναι ότι Ελλάδα και Κύπρος είναι απόλυτα συντονισμένες ώστε να προβούν στις δέουσες ενέργειες σε διεθνές επίπεδο.

Η Αθήνα μιλά επίσης για πράξη περιφρόνησης της διεθνούς νομιμότητας με το ψευδοκράτος να επιχειρεί να επιδείξει τη δήθεν κυριαρχία του αναζητώντας μία αναβάθμιση στη διεθνή κοινότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ