Περισσότερες από 3.000 σελίδες αριθμεί η δικογραφία της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, στις οποίες περιγράφεται η δράση των 158 ατόμων που από το 2019 φέρονται να εμπλέκονται σε περιστατικά οπαδικής βίας σε Αττική και επαρχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τους 64 συνολικά συλληφθέντες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν ταυτοποιήσει την εμπλοκή πολλών εξ’ αυτών ακόμη και σε περισσότερες από 10 περιπτώσεις οπαδικής βίας. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο στενός «πυρήνας» των χούλιγκαν που τα ονόματα τους περιλαμβάνονται στη δικογραφία, είναι περίπου 20 άτομα.Πρόσωπο «κλειδί» θεωρείται ο Ι.Α., ο οποίος κατά τη σύλληψη του είχε πάνω του περίπου 5.000 ευρώ σε μετρητά, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι ενδεχομένως να σχεδίαζε διαφυγή από την Ελλάδα, καθώς αντιλαμβάνονταν πως ο κλοιός έσφιγγε γύρω του. Ο ίδιος, μετά τον θανάσιμο τραυματισμού του Γιώργου Λυγγερίδη, φαίνεται πως είχε ταξιδέψει σε χώρα της βαλκανικής και είχε παραμείνει εκεί για ένα χρονικό διάστημα, προκειμένου να παρακολουθήσει τις εξελίξεις στην έρευνα.Όμως, οι καταθέσεις, τα βίντεο, οι φωτογραφίες, οι νόμιμες συνακροάσεις κ.ά. «μίλησαν» και έδωσαν στην ΕΛ.ΑΣ. όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονταν για να «δέσει» η δικογραφία. Σημαντικά στοιχεία, επίσης, προέκυψαν και από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια όπου μεταφέρθηκαν «πολεμοφόδια» και άλλα αντικείμενα που περισυνέλεξαν οι αστυνομικοί, μετά την μοιραία συμπλοκή έξω από το κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη, αλλά και από τις τουαλέτες του γηπέδου όπου χούλιγκαν έβαλαν φωτιά σε ρούχα για να τα κάψουν και να καλύψουν τα ίχνη τους.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους έχουν συλλέξει στοιχεία και για την «πομπή» των οχημάτων που μετέφεραν τα «πολεμοφόδια» έξω από το «Μελίνα Μερκούρη», με τους αρχηγούς των χούλιγκαν να δίνουν το σύνθημα για την επίθεση με τη φράση «πάμε τώρα έξω να τους τελειώσουμε, να τους καθαρίσουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ