Στο… σπίτι μόνιμα επιστρέφουν και οι τελευταίοι 164 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς το υπουργείο Εσωτερικών κατέθεσε σχετική τροπολογία, η οποία πήρε ήδη σειρά για τη δημοσίευση της στο ΦΕΚ.
Πρόκειται για την τακτοποίηση και των 164 εργαζόμενων που έμειναν εκτός του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, (προκήρυξη 4Κ/ 2022), παρότι απασχολούνται με συμβάσεις όπως οι συνάδελφοι τους για πάνω από 17 και 18 χρόνια.

Οι εργαζόμενοι αυτοί αντιμετώπιζαν νομικό «κόλλημα» διορισμού, καθώς σύμφωνα με την απόφαση του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) υπ’ αριθμ. 1548/2022, ακυρώνεται η σχετική προκήρυξη του ΑΣΕΠ 4Κ/2020 κατά το μέρος αυτής που προέβλεψε ότι ειδική εμπειρία λαμβάνεται υπόψη ως προς σύνολο των προκηρυσσομένων θέσεων, δηλαδή και ως προς τις θέσεις για τις οποίες η εμπειρία αποτελεί βαθμολογούμενο κριτήριο.

Εν τέλει μετά από δυναμικές κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών σωματείων, αλλά και τις πιέσεις που ασκήθηκαν από δήμους και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) η ηγεσία του ΥΠΕΣ προχώρησε στην τροπολογία και σύντομα προχωρά και ο διορισμός των 164 εργαζομένων που είχαν μείνει εκτός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ