Την ίδια στιγμή, πάντως, ο ανεξάρτητος σήμερα ευρωβουλευτής, τον οποίο τον κόμμα του έχει διαγράψει και τον έχει καλέσει να παραδώσει την έδρα του στην Ευρωβουλή, αρνείται την επίσημη καταγγελία της κυρίας Χρονοπούλου επιχειρώντας να πολιτικοποιήσει την όλη υπόθεση. Διά των συνηγόρων του υποστηρίζει ότι είναι αθώος και προβάλλει τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για πολιτικό παιχνίδι που στόχο έχει να πλήξει τον ίδιο και το κόμμα του.

Εν ολίγοις, αυτό που διαμηνύει είναι ότι οι βελγικές εισαγγελικές αρχές, οι οποίες ζήτησαν την άρση της ασυλίας του το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αποτελούν «κρίκο» ενός μηχανισμού που δεν κατονομάζει ευθέως και ο οποίος στήθηκε με σκοπό να τον εξοντώσει πολιτικά!

Ωστόσο, η πραγματικότητα μοιάζει διαφορετική, καθώς η καταγγελία της κυρίας Χρονοπούλου έγινε το 2020 και οι βελγικές αρχές, λόγω μάλιστα και της συμφόρησης που προκάλεσε στη διεκπεραίωση υποθέσεων η πανδημία της COVID-19, ενήργησαν εντός του συνήθους χρονικού πλαισίου, όπως αυτό ορίζεται από τη βελγική δικονομία.

Πλέον η άρση ή μη της ασυλίας του κυρίου Γεωργούλη και ο χρόνος που θα αποφασιστεί, θα κριθεί από την αρμόδια Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων (JURI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η Επιτροπή θα λάβει το αίτημα των βελγικών αρχών από την πρόεδρο του Ε.Κ. Ρομπέρτα Μέτσολα, θα ορίσει έναν εισηγητή και θα συζητήσει κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς ο κ. Γεωργούλης να παρίσταται στις συνεδριάσεις της.

Ο ενδιαφερόμενος ευρωβουλευτής μπορεί να καταθέσει ενώπιόν της και να προσκομίσει οποιαδήποτε έγγραφα ή άλλα γραπτά στοιχεία θεωρεί χρήσιμα. Η επόμενη συνεδρίαση της JURI προβλέπεται για τις 24-25 Απριλίου, ωστόσο το ζήτημα Γεωργούλη ενδέχεται να συζητηθεί είτε στις 30 του μηνός, είτε να υπάρξει μια έκτακτη συνεδρίαση.

Οταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, η απόφαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων μεταβιβάζεται στην Ολομέλεια του Ε.Κ., η οποία και θα ψηφίσει για την άρση ή μη της ασυλίας του κυρίου Γεωργούλη. Μέχρι τότε ο ίδιος διατηρεί την ασυλία του από κάθε μορφή σύλληψης ή κράτησης ή οποιοδήποτε άλλο μέτρο τον παρεμποδίζει στην άσκηση των καθηκόντων του, στο πλαίσιο της εντολής του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ