Μια πολύ σημαντική υπόθεση που αφορά χιλιάδες δανειολήπτες είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από τοπικά μέσα της Πάτρας.Ο λόγος για την υπ’ αριθμ. 620/23 Δικαστική Απόφαση που εξέδωσε πριν λίγες ημέρες το Μονομελές Πρωτοδικείο της Πάτρας.
Με την εν λόγω απόφαση το Δικαστήριο όχι απλά δικαίωσε τον συμπολίτη που κινήθηκε νομικά, αλλά κυρίως έδειξε το… αυστηρό πρόσωπο του Νόμου στο Fund και την Τράπεζα, που επί καιρό «σφύριζαν» αδιάφορα στις μάταιες και επίμονες προσπάθειες του δανειολήπτη, να πάρει έναν αναλυτικό λογαριασμό του τι οφείλει και να συμφωνήσει μια ρύθμιση ώστε να βγάλει απ’ την πλάτη του το βάρος της οφειλής.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του, κ. Άκη Βαβαρούτα, «ο δανειολήπτης επί μήνες ολόκληρους κατέβαλλε προσπάθειες να έρθει σε μια στοιχειώδη συνεννόηση για το τι ακριβώς οφείλει. Τηλεφωνούσε διαρκώς, έστελνε αλλεπάλληλα emails, ακόμα και συστημένες επιστολές, στο fund. Αλλά ποτέ και κανείς δεν του απάντησε, ούτε ασχολήθηκε με το αίτημα του, να του χορηγηθεί μια αναλυτική βεβαίωση για το τι χρωστάει, προκειμένου να επιτευχθεί μια ρύθμιση την οποία ο ίδιος επιθυμούσε να τηρήσει για να καλύψει την οφειλή του».Αφού ο άνθρωπος απηύδησε, προσέφυγε στην Ελληνική Δικαιοσύνη, καταθέτοντας, μέσω του Δικηγόρου του, Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στην Πάτρα πριν από μερικές εβδομάδες και προ ημερών εκδόθηκε και το σκεπτικό της απόφασης η οποία δικαιώνει απολύτως τον συμπολίτη.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελληνική Δικαιοσύνη εγκαλεί με τον πλέον αυστηρό τρόπο την Τράπεζα (Fund) για την στάση αδιαφορίας που επέδειξε έναντι του οφειλέτη, και μάλιστα επί τόσο καιρό, εντελώς αδικαιολόγητα, και την υποχρεώνει να… καθίσει στο «τραπέζι» της συνεννόησης μαζί του για να επιλυθούν οι όποιες απορίες του.Μάλιστα, η Δικαστική απόφαση υποχρεώνει το Fund να εκδώσει και παραδώσει αναλυτική βεβαίωση οφειλών στον δανειολήπτη, καθώς επίσης και να προβεί σε από κοινού μαζί του διάλογο για την επίτευξη συμφωνίας γύρω από την ρύθμιση που μπορεί να υπάρξει, ώστε και το χρέος να εξοφληθεί, αλλά και ο πολίτης να βάλει σε «σειρά» αυτή την οικονομική του εκκρεμότητα.

«Δυστυχώς υπάρχει πολύς κόσμος που ταλαιπωρείται, ενώ θέλει να πληρώσει. Μιλάω για δανειολήπτες οι οποίοι δεν είναι αδιάφοροι, αντιθέτως, αντιμετωπίζουν την αδιάφορη στάση των Funds», σχολίασε ο κ. Βαβαρούτας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ