Λίγες ημέρες μένουν για την εκπνοή του τελεσίγραφου που έδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε όσους έχουν προχωρήσει σε παράνομες καταλήψεις δημόσιων ή ιδιωτικών κτηρίων και η κατάσταση μοιάζει έκρυθμή μιας και η επομένη μέρα λήξης της διορίας, είναι η 6 Δεκέμβρη, επέτειος της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετά και το πέρας της 17 Νοέμβρη αλλά και μιας σειράς επιχειρήσεων της αστυνομίας σε κτήρια που τελούσαν υπό κατάληψη κυρίως στην Αθήνα εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν. Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας. Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωση».

Η απάντηση των αναρχικών

Το τελεσίγραφο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη δεν έμεινε αναπάντητο από τις αναρχικές ομάδες οι οποίες προχώρησαν σε μια σειρά διαμαρτυριών και «παρεμβάσεων» ακόμη και στο σπίτι του υπουργού, στέλνοντας μήνυμα ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν. Στο κείμενο τους σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου υπερασπιζόμενοι τις καταλήψεις αναφέρουν: «…γιατί οι χώροι μας είναι αγκάθια απέναντι στην επέλαση του εθνικισμού και της αντιμεταναστευτικής φρενίτιδας, είναι οι τόποι όπου αναπτύσσονται οι αξίες του αγώνα, της αλληλεγγύης, του αντιφασισμού, αντιρατσισμού, αντισεξισμού, είναι τα εργαστήρια της αυτοοργάνωσης, της συλλογικοποίησης και της αντίστασης….».

«Παρεμβάσεις» στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη οι αναρχικές συλλογικότητες προχώρησαν σε μικροφωνικές διαμαρτυρίες, πορείες γειτονιάς και «παρεμβάσεις» κυρίως σε δημοτικά κτήρια, ενώ ομάδα από την κατάληψη της «ΥΦΑΝΕΤ» σε μια συντονισμένη κίνηση βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και θέλησε να διαβάσει κείμενο στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στο σημείο βρέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, προτάθηκε στου συγκεντρωμένους να κάνουν μια αντιπροσωπεία για να ανέβει στην αίθουσα και να διαβάσει το κείμενο με τα αιτήματά τους κάτι που όμως δεν έγινε αποδεκτό καθώς ήθελαν να ανέβουν όλοι μαζί προκειμένου να μην «στοχοποιηθεί» η αντιπροσωπεία και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Σε μια ακόμη «παρέμβαση» έγραψαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια στο κτήριο τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου στην οδό Αγγελάκη.

Συγκεντρώσεις μέσα στην εβδομάδα

Σήμερα Τρίτη η «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης» μέλος της «Αναρχικής Ομοσπονδίας» έχει κάλεσμα για συγκέντρωση στις 6.00 το απόγευμα στο πάρκο έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και την ίδια ώρα την Πέμπτη 5/12 στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας.

«ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ – ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΠΟΡΕΙΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ AΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΕΚΚΕΝΩΣΗ» γράφουν στο κάλεσμά τους για τις συγκεντρώσεις.
Στο μεταξύ Ομάδα φοιτητών βρέθηκε στην εκδήλωση για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της Γ’ δημοτικής κοινότητας, στην περιοχή της Άνω Πόλης
Κρατώντας πανό διαμαρτυρίας, ομάδα φοιτητών βρέθηκε στην εκδήλωση για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της Γ’ δημοτικής κοινότητας, στην περιοχή της Άνω Πόλης, στη Θεσσαλονίκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ