Το περιβάλλον χωρίς πολιτικό και γεωπολιτικό ρίσκο που προσφέρεται μαζί με τις ευκαιρίες της ελληνικής οικονομίας έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάνω στα διαδοχικά προσκλητήρια που έστειλε από το Νταβός στους ξένους επιχειρηματικούς κολοσσούς για να ρίξουν τα κεφάλαια τους στην Ελλάδα.

Στη συζήτησή του με τον με τον Ravi Agrawal, αρχισυντάκτη του περιοδικού «Foreign Policy» ο κ. Μητσοτάκης έβαλε στα ίδια προσκλητήρια και το μεταρρυθμιστικό πλάνο της κυβέρνησης του: «Έχουμε 4 χρόνια μπροστά μας. Έχουμε απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Μια ισχυρή εντολή να υλοποιήσουμε φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις. Να διατηρήσουμε και να συνεχίσουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, να αλλάξουμε τον ιστό της χώρας και να την κάνουμε μια πραγματικά ευρωπαϊκή χώρα».
Τα ανώτατα στελέχη των ξένων εταιρειών με τις οποίες φλερτάρει η κυβέρνηση και έχουν βάλει στα επενδυτικά ραντάρ τους τη χώρα μας, δεν κράτησαν τους τύπους μένοντας στα χαμόγελα και στις θερμές χειραψίες. Πήραν από τον Πρωθυπουργό τις εγγυήσεις που ήθελαν και μπροστά από τις κάμερες, ρωτώντας για την πολιτική σταθερότητα. Αυτή ήταν η κίνηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Intel Πατ Γκέλσινγκερ, τον οποίο πρόλαβε ο Πρωθυπουργός με τη φράση: «Είμαστε καλύτερα από πέρυσι. Γιατί πέρυσι είχαμε την εκκρεμότητα των εκλογών. Αλλά αυτό ρυθμίστηκε», για να λάβει την ανταπάντηση του επικεφαλής του κολοσσού της τεχνολογίας: «Αυτό ρυθμίστηκε. Τέσσερα χρόνια;» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποκρίνεται με μια αιχμηρή φράση: «Τέσσερα χρόνια με απόλυτη πλειοψηφία στη βουλή και την αντιπολίτευση σε σύγχυση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να αναδείξει τη σταθερότητα μέσα στην οποία αναπτύσσεται η ελληνική οικονομία καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές, έκανε αναφορά και στα ήρεμα νερά στο Αιγαίο. «Αυτή είναι η προϋπόθεση για να αντιμετωπίσουμε την κύρια διαφορά με την Τουρκία που είναι ο καθορισμός θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν είμαι όμως αφελής έχουμε δει δραματικές αλλαγές στην τουρκική πολιτική τα τελευταία χρόνια. Αλλά θέλω να είμαι αισιόδοξος και να χτίζω πάνω στα θετικά βήματα που έκαναν οι χώρες μας τους τελευταίους μήνες», ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης που παρέπεμψε στα καλά αποτελέσματα που παράγει πλέον η συνεργασία με την Τουρκία στο μεταναστευτικό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ