Διάσκεψη Βερολίνου: Με διαρροές ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία των 11 προσκεκλημένων χωρών πάνω στο προσχέδιο της απόφασης, ξεκινά σήμερα στις 15:00 η Διάσκεψη για τη Λιβύη. Οι υπέρ και οι κατά του μνημονίου
Διάσκεψη Βερολίνου: Στις 15:00 ώρα Ελλάδα ξεκινά σήμερα η Διάσκεψη του Βερολίνου που γίνεται με γερμανική πρωτοβουλία. Η Διάσκεψη φιλοδοξεί να πετύχει μία πολιτική εκτόνωση της εμφύλιας διαμάχης, μία πολιτική λύση για την “επόμενη ημέρα” και τον τερματισμό της μεταφοράς όπλων, κάτι που θα ζητηθεί κυρίως από την Τουρκία. Η Διάσκεψη αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 18:00 και να ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου της Ανγκελα Μέρκελ με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες.

Η χώρα μας, που τα τελευταία χρόνια είχε αναδειχθεί σε κύριο “παίκτη” των διπλωματικών εξελίξεων στην περιοχή, δεν έχει προσκληθεί. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέλαβε την γνωστή πρωτοβουλία για πρόσκληση του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στην Αθήνα, ενώ ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών επιχειρούν τις τελευταίες ώρες μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών να προβάλλουν τις ελληνικές θέσεις.Γερμανικά ΜΜΕ, αναφέρονται εκτενώς στη στάση της Ελλάδας, γράφοντας πως η Αθήνα είναι εξοργισμένη, καθώς ούτε η χώρα, ούτε η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης “βρίσκονται στο τραπέζι”. “Η Αθήνα ακολουθεί το μότο: Ο εχθρός του εχθρού μου, είναι φίλος μου. Γι’ αυτό έγινε και η πρόσκληση στον Χαφτάρ”, γράφει χαρακτηριστικά η Suddeutsche Zeitung.

Γερμανικά ΜΜΕ, αναφέρονται εκτενώς στη στάση της Ελλάδας, γράφοντας πως η Αθήνα είναι εξοργισμένη, καθώς ούτε η χώρα, ούτε η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης “βρίσκονται στο τραπέζι”. “Η Αθήνα ακολουθεί το μότο: Ο εχθρός του εχθρού μου, είναι φίλος μου. Γι’ αυτό έγινε και η πρόσκληση στον Χαφτάρ”, γράφει χαρακτηριστικά η Suddeutsche Zeitung.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ