Αίσθηση προκάλεσε το διάγγελμα του προέδρου της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος με δραματικό τόνο θέλησε να προετοιμασει τους συμπατριώτες του, λέγοντας πως «έρχονται δύσκολα, σκληρά χρόνια», με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση.Το μερίδιο ειρήνης που μας αντιστοιχούσε έχει εξαντληθεί. Η Γερμανία μπαίνει σε μια εποχή έχοντας τον άνεμο κόντρα» τόνισε ο Σταϊνμάιερ, σημειώνοντας ότι «η 24η Φεβρουαρίου σηματοδότησε ένα “τέλος εποχής” ειρήνης, ευμάρειας, σταθερότητας. Πράγματα που για την Γερμανία θεωρούνταν δεδομένα. Πλέον η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια «βαθιά κρίση».

Παράλληλα, ο Στάινμαϊερ κάλεσε τους Γερμανούς να παραμείνουν ενωμένοι τα επόμενα χρόνια, αν θέλουν να διασώσουν τα μεταπολεμικά κεκτημένα.

«Δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη νέα εποχή με φόβο ως ανυπεράσπιστοι. Χρειάζεται πνεύμα αντίστασης, χρειάζονται αντοχές» τόνισε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τη Deutsche Welle. Συγχρόνως «πρέπει να γίνουμε ικανοί να διαχειριζόμαστε κρίσεις, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ