Οι έλληνες ανησυχούν για την οικονομία και δεν θέλουν πρόωρες εκλογές: Αυτά είναι τα κυρίαρχα στοιχεία σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για«το Βήμα της Κυριακής». Συγκεκριμένα, ως το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, 4 στους 10 πολίτες απάντησαν ότι θεωρούν την οικονομία. Την ανεργία ανέφερε το 16%, την ιατρική περίθαλψη και την επιδημία του κοροναϊού το 14%, το προσφυγικό – μεταναστευτικό το 9% και την εξωτερική πολιτική το 7%.

Στο ερώτημα για το κατά πόσο η χώρα κινείται στη σωστή πορεία, το 53% απαντά καταφατικά και το 36% προς τη λάθος.Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να συμπληρώνει έναν χρόνο διακυβέρνησης, οι πολίτες δηλώνουν στην πλειοψηφία τους ικανοποιημένοι από το έργο και τους χειρισμούς της.Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με σχεδόν 18 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 37,7% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,3%, το Κίνημα Αλλαγής με 5,2%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 2,9%, το ΜΕΡΑ25 με 3%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%.Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου απολαμβάνει την έγκριση από το 54%, ενώ το 28% εξέφρασε αρνητική άποψη.

Στους πολιτικούς αρχηγούς, προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 63% θετικές γνώμες και ακολουθούν: Γεννηματά 43%, Τσίπρας 35%, Κουτσούμπας 35%, Βαρουφάκης 24% και Βελόπουλος 17%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ