Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της αναφορικά με τον κορωνοϊό δίνουν οι πολίτες, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Open.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 84% των ερωτηθέντων θεωρεί θετικούς τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπισης της πανδημίας.

Προβληματισμός για σχολεία – μέτρα στήριξης

Προβληματισμός ωστόσο επικρατεί για την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία. Το 60% των ερωτηθέντων υποστηρίζουν ότι έπρεπε να ανοίξουν μόνο για τις πανελλήνιες τα σχολειά, ενώ 73% λέει ότι δεν πρέπει να ανοίξουν καθόλου τα δημοτικά σχολεία.

Επίσης, το 60%, χαρακτηρίζει ανεπαρκή τα μέτρα για τους εργαζόμενους και 59% για τις επιχειρήσεις.

Σε ό,τι αφορά στην ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα, το 79% τη θεωρεί έγκυρη.

Μεγάλο το προβάδισμα για ΝΔ – Κυριάκο Μητσοτάκη

Στην πρόθεση ψήφου, η μέτρηση της Alco διαμορφώνεται ως εξής: ΝΔ 37,1% ΣΥΡΙΖΑ 21%, ΚΙΝΑΛ 5,5%, ΚΚΕ 5,1%, Ελληνική Λύση 3,1% και ΜέΡΑ 25 στο 2,0%

Από εκεί και πέρα το 49% εμπιστεύεται ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και 20% τον Αλέξη Τσίπρα. Το 25% δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους δύο.

“Όχι” σε πρόωρες εκλογές

Αναφορικά με τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, ο 87% υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να γίνουν, 4% απαντά «ναι» και το 9% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ