Δημήτρης Μάρδας για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑΣτηρίζω την υποψηφιότητα Κασσελάκη – Σήκωσε τον κόσμο από τον… καναπέ -Οι «άριστοι» της ΝΔ βλέπουν την πλάτη του
Όλη η ομάδα των γνωστών «βαρόνων» γύρω από τον κ. Τσίπρα
έχουν ευθύνη για την ήττα

Την θέση του για την υποψηφιότητα Κασσελάκη την οποία ξεκαθάρισε ότι στηρίζει καθώς και την κριτική του για όλες τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ανέπτυξε στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα και στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ» στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ο καθηγητής Οικονομικών ΑΠΘ, π. Αν. Υπουργός Οικονομικών & Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας. Όπως ο ίδιος είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα σύνολο συνιστωσών που όλες μαζί «μάζεψαν το 55% και ένας το 45%». «Αυτό το 45% είναι το κομμάτι που θέλει μια αλλαγή. Μια άλλη φρασεολογία. Έναν λόγο που τον καταλαβαίνει ο κόσμος. Άλλη στρατηγική, άλλη πολιτική». «Βλέποντας και τις ευθύνες μας, είχαμε ένα πρόγραμμα που δεν προκάλεσε το ενδιαφέρον, δεν έπεισε. Είχαμε μία στρατηγική που δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν. Αλλιώς δε μπορεί να υπάρχει νίκη» σημείωσε.
Ο κ. Κασσελάκης σήκωσε τον κόσμο από τον καναπέ
Ο κ. Μάρδας υποστήριξε πως πολλοί στη ΝΔ βλέπουν την… πλάτη του κ. Κασσελάκη σε ό,τι αφορά το βιογραφικό και τη ζωή που έχει κάνει. «Δηλαδή οι «άριστοι» της ΝΔ έχουν διαπιστώσει ότι δεν είναι τόσο άριστοι όσο φαινόταν παλαιότερα». Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο χώρο του κέντρου, που «είναι αυτό που ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις. Το ξέρουμε όλοι. Η παραδοσιακή αριστερά ότι και να γίνει θα ψηφίζει αυτό που θέλει να ψηφίσει, η δεξιά ότι και να γίνει θα
2 / 2
είναι δεξιά. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός πολιτών που κινούνται σύμφωνα με αυτά που ακούνε και θέλουν, ανάμεσα σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Αυτόν τον κόσμο μπορούμε να τον πλησιάσουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Για να γίνει αυτό πρέπει να μιλάμε τη γλώσσα του. Βλέπετε ότι η γλώσσα του κ. Κασσελάκη είναι πολύ διαφορετική από των παραδοσιακών πολιτικών. Όχι ότι είναι κακή η άλλη γλώσσα. Απλώς δεν είναι η γλώσσα που μιλάει ο κόσμος. Στη συγκέντρωση της Αγίας Σοφίας το 90% ήταν άτομα που τα βλέπαμε πρώτη φορά σε συγκεντρώσεις. Στηρίζω την υποψηφιότητα Κασσελάκη. Το θετικό ήταν ένα. Σήκωσε τον κόσμο από τον καναπέ του. Ο κόσμος άρχισε να μιλά, να συζητά. Ταράχτηκε η ΝΔ γιατί είδε έναν άνθρωπο που δεν το περίμεναν, που είναι μπροστά τους και βλέπουν την πλάτη του σε πολλά πράγματα. Όλη αυτή η πολιτική αναστάτωση είναι ένα θετικό μήνυμα. Ότι ο κόσμος μπορεί να φαίνεται μουδιασμένος όταν όμως θέλει, παύει να είναι».
Όσοι ευθύνονται για τις ήττες του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να τον απογειώσουν;
Σύμφωνα με τον κ. Μάρδα ένα είναι το ερώτημα: «αυτοί που ευθύνονται για τις ήττες του ΣΥΡΙΖΑ, μπορούν να απογειώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ;». «Είναι το ίδιο ερώτημα που κάναμε για τη ΝΔ. Λέγαμε παλιά στον ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μας οδήγησαν στην κρίση και πώς είναι δυνατόν αυτά τα δύο κόμματα να μας βγάλουν από την κρίση. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε κάποια αρχηγικά στελέχη που τα τιμάμε για τη δουλειά και την προσπάθεια που έκαναν. Άλλο όμως οι προσπάθειες και άλλο η αποδοτικότητα. Αναφέρομαι σε όλους που βρίσκονται γύρω από τον κ. Τσίπρα. Οι οποίοι έχουν μία μεγάλη ευθύνη για δύο ήττες. Δεν είναι μόνο ο πρόεδρος που έχει ευθύνη για την ήττα. Είναι ολόκληρη ομάδα που έχει. Μέσα σ’ αυτή την ομάδα είναι όλοι οι γνωστοί βαρόνοι της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι από αυτούς είναι και υποψήφιοι… Ο κ. Τσακαλώτος δεν ευθύνεται για τις ήττες; Ο κ. Παππάς, ο κ. Τζανακόπουλος; Το ερώτημα είναι «αυτοί που ευθύνονται για τις ήττες του ΣΥΡΙΖΑ, μπορούν να απογειώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ;» Είναι το ίδιο ερώτημα που κάναμε για τη ΝΔ. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζεται η προσπάθειά τους» κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ