Το βράδυ της 4ης Δεκεμβρίου, προς το τέλος της εκδήλωσης «Για μια καλύτερη Θεσσαλονίκη», από το ακροατήριο ακούστηκε μία τοποθέτηση, πιθανώς ερώτηση, που θύμισε πρόσφατες πληγές της πόλης: «ή ΔΕΘ ή αρχαία». Και όλοι θυμούνται το «ή μετρό ή αρχαία», που τελικώς ευτυχώς γίνεται «και μετρό και αρχαία». Όμως η δυσπιστία και οι αμφιβολίες για την έκβαση αυτού του έργου, που έχει κολλήσει στα «θα», είναι παρούσες.

Το βράδυ της Δευτέρας και αφού ο κ. Τζήκας παρουσίασε το έργο, άφησε για το τέλος της ομιλίας και την εξής είδηση, ότι μέσα στον Ιανουάριο θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου.

Γεγονός είναι, ότι η Έκθεση από πλευράς της και αφού είχε τη σύμφωνη γνώμη του μετόχου, της κεντρικής εξουσίας και των περισσοτέρων φορέων της πόλης, προχώρησε στην εκπόνηση ΕΧΣ (τώρα τα λέμε ΕΠΣ), προκήρυξε τον Σεπτέμβριο του 2020 διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, επιλέχθηκε μελετητική σύμπραξη και, εκπονήθηκαν όλες οι προμελέτες. Έκτοτε, περιμένει «στο ακουστικό της» για τα επόμενα βήματα.

Όλη η συζήτηση το τελευταίο διάστημα, αφορά το σχήμα χρηματοδότησης και το εάν η ΔΕΘ-Helexpo θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο ή εάν θα περάσει στο μάνατζμεντ ιδιωτικού φορέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ