Η κορύφωση των κινητοποιήσεων θα γίνει το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, ημέρα των εγκαινίων. Συγκεκριμένα, έχουν προγραμματιστεί δύο μεγάλες συγκεντρώσεις από ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, ενώ θα υπάρξουν και κάποιες μικρότερες από σωματεία και πολιτικούς φορείς που πρόσκεινται στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Με κεντρικό σύνθημα “Μηδενικές αντοχές και ανοχές” η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση, στις 6 το απόγευμα, στο άγαλμα του Βενιζέλου. Στο μακροσκελές διεκδικητικό πλαίσιο δεσπόζουν τα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αλλά και της ανεργίας, η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ζητήματα που αφορούν εργασιακά θέματα (πλαίσιο διοργάνωσης απεργιών, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας) κ.ο.κ.

Μετά τις ομιλίες από εκπροσώπους της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, καθώς και από τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Χάρη Κυπριανίδη, θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης η οποία θα καταλήξει στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης”.Κινητοποιήσεις θα γίνουν και τις προηγούμενες ημέρες πριν από τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Ήδη η ΠΟΕΔΗΝ έχει ανακοινώσει διήμερο κινητοποιήσεων στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου με πραγματοποίηση στάσης εργασίας από τις 08:00 έως τις 15:00 για τα σωματεία-μέλη της, στην Κεντρική Μακεδονία.
Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου θα γίνει η καθιερωμένη πορεία των υγειονομικών η οποία θα εκκινήσει στις 8 το πρωί από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, θα διέλθει από υγειονομικές μονάδες και θα καταλήξει στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, η ΠΟΕΔΗΝ θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Στο διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΟΕΔΗΝ περιλαμβάνονται “η ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, η άρση των αναστολών των ανεμβολίαστων υγειονομικών, οι αυξήσεις μισθών, η μονιμοποίηση συμβασιούχων, η εκδίωξη των εργολάβων από τα νοσοκομεία, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η χρηματοδότηση του ΕΣΥ, να χαρακτηριστεί η επαγγελματική νόσος σαν εργατικό ατύχημα και να ισχυροποιηθεί η δημόσια υγεία-πρόνοια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΘ Χάρη Κυπριανίδη, την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου πρόκειται να γίνει στο ΕΚΘ η καθιερωμένη σύσκεψη των εκπροσώπων όλων των Εργατικών Κέντρων από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας όπου θα παρουσιαστούν στοιχεία για την ανεργία και τα ιδιαίτερα εργασιακά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει κάθε περιοχή. Επίσης, την Παρασκευή 9 του μήνα θα δοθεί η επίσης καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της ηγεσίας της ΓΣΕΕ στο ξενοδοχείο Mediterranean όπου θα παρουσιαστεί το διεκδικητικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων.

Την ίδια περίοδο θα πραγματοποιηθούν επιμέρους συγκεντρώσεις διαφόρων κλαδικών οργανώσεων στο κτίριο της ΕΔΟΘ, όπως εξήγησε στο makthes.gr ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ Ανδρέας Γιακουμής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ