Ανεξέλγκτη καίει η φωτιά στη Μαγνησία ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ακούγονται εκρήξεις στις αποθήκες πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.Αλλεπάλληλα μηνύματα του 112 για εκκένωση 9 περιοχών στον Βόλο

Διαδοχικά μηνύματα του 112 δέχτηκαν οι κάτοικοι εννιά περιοχών του δήμου Βόλου λόγω των αναζωπυρώσεων που έχουν σημειωθεί σε σημεία στην ευρύτερη περιοχή.Ειδικότερα οι κάτοικοι των περιοχών Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο, Κριθάρια, Σώρο, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιο Γεώργιο Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Βόλο.

Παράλληλα οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Αλμυρό.
Στη Ρόδο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις προκειμένου να περιορίσουν το μέτωπο που έχει δημιουργηθεί σε δύσβατη περιοχή ανάμεσα στους οικισμούς Βάτι, Προφύλια και Ιεράς Μονής Θάρρι και μέχρι στιγμής δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ οι υπόλοιπες αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς μέχρι στιγμής αντιμετωπίζονται.

Παράλληλα, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που σήμερα το πρωί ενισχύθηκαν με 40 πυροσβέστες και 10 οχήματα από τη Ρουμανία, ενώ από αέρος θα επιχειρούν περιοδικά 6 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα εκ των οποίων 2 για τον εναέριο συντονισμό τους.
Στην Κέρκυρα αίτημα να κηρυχθεί το βόρειο τμήμα του νησιού σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κατέθεσε ο Δήμος. Το ενδιαφέρον το πρωί επικεντρώθηκε στις περιοχές του Λαυκίου και του Αγίου Μαρτίνου, όπου τελικά οι αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς στην Κάρυστο. Οι προσπάθειες της πυροσβεστικής έχουν επικεντρωθεί στην περιοχή του Αντιά, ενώ παράλληλα υπάρχουν διάσπαρτες εστίες πλησίον του Πλατανιστού.

Φωτιά σε Ασπρόπυργο και Τανάγρα
Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης (17/) στον Ασπρόπυργο. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εστία σημειώθηκε λίγο πριν το εργοστάσιο Λακιώτη, σε έκταση με ξηρά χόρτα. Στο σημείο σπεύδουν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Τανάγρα Βοιωτίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε στις 14.25 σε αγροτοδασική έκταση και καίει ελιές και πουρνάρια. Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί μέχρι στιγμής 38 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο. Ύπο έλεγχο είναι η φωτιά που ξέσπασε σήμερα σε αγροτοδασική έκταση στην Κύμη Ευβοίας. Στον Δομοκ.ό και στην Τιθορέα Φθιώτιδας οι πυρκαγιές έχουν περιοριστεί.
Νωρίτερα πυρκαγιές είχαμε στην Χαλκιδική και στον δήμο βολβης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ