Για την εμπλοκή του σε υπόθεση με φακελάκι 2.000 ευρώ συνελήφθη ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Αβαρλής , ο οποίος σήμερα υπέβαλλε την παραίτησή του στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, η οποία και έγινε αποδεκτή. Η υπόθεση «έσκασε» όταν άνδρες της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας συνέλαβαν δυο λογιστές κι ένα εφοριακός για “φακελάκι”. Οι εμπλεκόμενοι, μεταξύ αυτών οποίων είναι και ο αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης, φέρονται ότι ζήτησαν περίπου 2000 ευρώ από έναν φαρμακοποιό για διευθέτηση οικονομικής του υπόθεσης. Τα χαρτονομίσματα προσημειώθηκαν και ακολούθησαν οι συλλήψεις των τριών. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμός κακουργήματος. Συγκεκριμένα κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, δωροληψία και παράβαση καθήκοντος. Οδηγούνται σε ανακριτή.
O αντιδήμαρχος συνελήφθη από αστυνομικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς ως ιδιώτης λογιστής φέρεται μαζί με έναν συνάδελφό του και μια εφοριακό σε ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης να εισέπραξαν «φακελάκι» εκατοντάδων ευρώ για να κλείσουν υπόθεση επιχειρηματία, φαρμακοποιού σύμφωνα με πληροφορίες. Ο τελευταίος όμως απευθύνθηκε στους «αδιάφθορους» και ακολούθησε η σύλληψη των τριών προσώπων. Ο αντιδήμαρχος αρνείται την κατηγορία και υποστηρίζει ότι τα προσημειωμένα που εισπράχθηκαν από τον βοηθό του, ήταν η αμοιβή του.

Σήμερα ο Γιώργος Αβαρλής υπέβαλλε την παραίτησή του από το δήμο. Σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας ανέφερε πως κάνει αποδεκτή την παραίτηση που υπέβαλε ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Αβαρλής με αφορμή δικαστική εμπλοκή για ιδιωτική του υπόθεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ