Την θέση που είχε αναπτύξει ως αντιπολίτευση η Νέα Δημοκρατία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ως κυβέρνηση την έβαλε ως μη χρήσιμη πλέον στο ντουλάπι της ιστορίας. Η συνεργασία με τη γείτονα χώρα βαίνει ομαλώς. Έχει ήδη επιτευχθεί αξιοσημείωτο επίπεδο συνεργασίας.

Η ατζέντα των επαφών του υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων περιλαμβάνει τις διμερείς σχέσεις, την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και το ζήτημα των εμπορικών σημάτων.

Τον υπουργό Εξωτερικών Μπουγιάρ Οσμάνι, υποδέχθηκε την Πέμπτη στο Προεδρικό Μέγαρο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Συζήτησαν για την πρόοδο των διμερών σχέσεων μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, την κατάσταση στην περιοχή και την ευρωπαϊκή προοπτική τους.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν εισέλθει σε μια νέα, παραγωγική περίοδο, γεγονός το οποίο πιστοποιείται και από την τακτική ανταλλαγή επαφών σε υψηλό επίπεδο. Τόνισε, επίσης, ότι η Ελλάδα προσβλέπει σε ολοένα και πιο στενή συνεργασία και σύμπραξη των δύο χωρών σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Υπογράμμισε, τέλος, ότι η πλήρης, συνεπής και καλόπιστη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι κρίσιμη τόσο για την ενταξιακή διαδικασία τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και για τις διμερείς σχέσεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Οσμάνι ενημέρωσε την κ. Σακελλαροπούλου για την πορεία εφαρμογής από τη χώρα του της Συμφωνίας των Πρεσπών και τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Ευχαρίστησε, επίσης, την Ελλάδα για τη σταθερή στήριξη που παρέχει στην ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων . Τόνισε, τέλος, ότι οι διμερείς σχέσεις θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο στη βάση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, ενώ διαβεβαίωσε ότι η χώρα του δεσμεύεται πλήρως για την υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης το οποίο απορρέει από τη Συμφωνία των δύο χωρών.

Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ