Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους δημοσιουπαλληλικούς συλλόγους ΟΤΑ με περισσότερα από 2.500 μέλη στο δήμο Θεσσαλονίκης. Και παρά τις κινητοποιήσεις τους από τα μέσα Ιουλίου για σειρά ζητημάτων όπως για τη μη χορήγηση Μέτρων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης «δεν τους ακούει». Αυτά μεταξύ άλλων υποστήριξε μιλώντας στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ» στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα, ο γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Φουντούκης
3 χρόνια περιμένουμε το διαγωνισμό για τα ΜΑΠ
Όπως εξήγησε ο κ. Φουντούκης τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας ορίζονται με ΦΕΚ, με προδιαγραφές ανάλογες της θέσης του κάθε εργαζόμενου με στόχο την αποφυγή κινδύνου (π.χ. Μάσκες, ειδικά ενδύματα ασφαλείας, μποτάκια, γιλέκα κλπ). Από το 2017, δεν έχουν δοθεί ΜΑΠ στους εργαζόμενους «και η τωρινή διοίκηση ξεκίνησε διαγωνισμό ο οποίος ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί…» Την ίδια ώρα όπως λέει ο κ. Φουντούκης «ο Δήμος δεν έκανε καμία αποτίμηση των παρελθόντων ετών όπως θα όφειλε, ώστε να δοθούν πίσω τα χρήματα στους εργαζόμενους όπως προβλέπει ο νόμος»
Υπάρχει θέμα επικοινωνίας με τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης
Ο κ. Φουντούκης διαπιστώνει ένα γενικότερο θέμα επικοινωνίας με τη Διοίκηση Ζέρβα, σημειώνοντας ότι ο δήμαρχος «μόνο μία ή δύο φορές μας είδε ως διοικητικό συμβούλιο και στη συνέχεια μας παραπέμπει στο γενικό γραμματέα του Δήμου» διευκρινίζοντας ωστόσο ότι σε αυτά τα χρόνια άλλαξε και ο γενικός γραμματέας και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας με αποτέλεσμα όλα να καθυστερούν και α δημιουργούνται προβλήματα. «Προσπαθούμε να ακουστούμε. Δεν εισακουγόμαστε. Οι κινητοποιήσεις μας δεν διαταράσσουν τη διοίκηση. Ο κ. Δήμαρχος είναι κοντά σε όλους εκτός από το Σύλλογό μας», λέει χαρακτηριστικά.
Η μόνη διοίκηση που δεν έκανε προσλήψεις προσωπικού στην καθαριότητα
Σύμφωνα με τον γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης, μεγάλο πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη προσωπικού στην καθαριότητα και η μη ορθολογική κατανομή του προσωπικού με αποτέλεσμα να υπάρχουν ελλείψεις στην παραγωγή στο δρόμο. «Από τους 900 περίπου εργάτες που υπάρχουν ως ειδικότητες εργατών, στην παραγωγή δε ξεπερνούν τους 500» λέει ο ίδιος τονίζοντας πως «είναι η μόνη διοίκηση που δεν έκανε προσλήψεις προσωπικού ακόμη και 8μήνου». Παράλληλα ο κ. Φουντούκης καταγγέλλει ότι οι εργαζόμενοι δουλεύουν παράτυπα όσον αφορά στα ΣΚ και στις αργίες και στον τρόπο που πληρώνονται. «Δεν υπάρχει ΦΕΚ λειτουργίας, για το πώς εργαζόμαστε και πώς πληρωνόμαστε, εδώ και 20 μήνες με αποτέλεσμα να εργαζόμαστε παράτυπα και να μην πληρώνονται οι εργαζόμενοι όσα ορίζει ο νόμος. Η Κυριακή «θεωρείται» εργάσιμη μέρα. Ζητάμε να εφαρμοστεί η νομιμότητα»
Η διοίκηση του Δήμου προσπαθεί να μας αποδομήσει
Ο κ. Φουντούκης αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της μη διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στο Σύλλογό τους, σημειώνοντας ότι οι τελευταίες εκλογές είχαν γίνει το 2017. Έκτοτε «από στημένους συναδέλφους μπαίνουν θέματα απαρτίας. Κάποιοι δε θέλουν να γίνουν εκλογές ώστε να μην έχει ο σύλλογος ενεργή δράση. Αυτό χαροποιεί τη διοίκηση. Δεν είμαστε ευχάριστοι στη διοίκηση του δήμου και προσπαθεί να μας αποδομήσει»
https://www.youtube.com/watch?v=9-2lO5ge5Xs&t=11s

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ