Σύμμαχος του Τσίπρα, όπως είναι αναμενόμενο, είναι η σύντροφός του, Μπέτυ Μπαζιάνα, που φέρεται να του έχει πει να παραμείνει στην ηγεσία και να δώσει την ύστατη μάχη για να αλλάξει το κόμμα, να θέσει εκ νέου ηγεσία, όπως είναι αυτονόητο για την ίδια και να στοχεύσει στην ανάκαμψη στις ευρωεκλογές.

Τα αλλάζει όλα
Τι θα κάνει; Αυτό που πληροφορήθηκα είναι ότι, είναι αποφασισμένος να το γκρεμίσει και να το χτίσει από την αρχή. Αυτό πρακτικά σημαίνει επανίδρυση του κόμματος με αλλαγή προσώπων, βιτρίνας, περιεχομένου, τρόπου λειτουργίας, αλλά και στάσης.

Υπό εξέταση το όνομα
Τι άλλο θα γίνει; Μαθαίνω ότι έχει πέσει στο τραπέζι η εισήγηση και δεν την απορρίπτει να αλλάξει το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και η νέα ονομασία να παραπέμπει π.χ. στο Δημοκρατικό Κόμμα. Δεν αποκλείεται και αυτό να προχωρήσει. Πώς θα γίνουν αυτά; Άμεσα και την σφραγίδα του έκτακτου συνεδρίου.

Φεύγει από Ευρωπαϊκή Αριστερά;
Τι άλλο συζητείται στο επιτελείο του; Να φύγει, κάτι που πολλοί του το έλεγαν χρόνια τώρα, από το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και να μετακινηθεί στην ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, μία κίνηση που θα επιφέρει τριγμούς στο κόμμα και αντιδράσεις από την Ομπρέλα. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αλλά και εύστοχες αναλύσεις για το ΣΥΡΙΖΑ και την επόμενη μέρα, τη διάβασα εδώ.

Επώδυνη διαδικασία
«Θα πονέσουν οι αλλαγές, αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος», έλεγε κεντρικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που μου ανέφερε ότι Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες και η Κεντρική Επιτροπή πιθανότατα στα μέσα της εβδομάδας πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που είναι προγραμματισμένες για το τέλος της άλλης εβδομάδας. Πότε θα γίνει συνέδριο; Παρά τις διαφωνίες της Ομπρέλας αυτό θα προχωρήσει. Θα γίνει έκτακτο συνέδριο. «Εγώ θα το κάνω» φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνομιλητή του και αυτό σημαίνει πως το έκτακτο συνέδριο θα γίνει πιθανότατα το τριήμερο 21-22 και 23 Ιουλίου.

Επανεκλογή Τσίπρα
Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η προεδρική ομάδα έχει αποφασίσει να στηρίξει τον Τσίπρα, ενώ και ο ίδιος έχει πειστεί πως δεν θα αποσυρθεί και θα δώσει την τελευταία του μάχη με ορίζοντα τις ευρωεκλογές. Άρα, θα υπάρξει επανεκλογή του με γρήγορες διαδικασίες από τη βάση και μάλλον οι κάλπες θα στηθούν άμεσα, δηλαδή την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ