Έρχεται νέα προκήρυξη θέσεων και αναισθησιολόγους τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα στο περιθώριο των εγκαινίων του νέου αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.

Όπως τόνισε η υπουργός, ήδη έχουνε προκηρυχθεί θέσεις και τις επόμενες δύο ημέρες θα προκηρυχθούν και άλλες θέσεις. «Η πλατφόρμα θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα», ανέφερε η κα Γκάγκα.

«Είχαμε μια συνάντηση με αναισθησιολόγους. Προσπαθούμε με όποιον τρόπο μπορούσε να βοηθήσουμε το Ιπποκράτειο κατά αρχή που έχει το μεγαλύτερο θέμα αλλά και άλλα νοσοκομεία. Το θέμα της ειδικότητας είναι μια διαχρονική έλλειψη. Έχουν μπει πολλοί περισσότεροι ειδικευόμενοι, δώσαμε κίνητρα. Η αναισθησιολογία είναι μια ειδικότητα που κρατάει πέντε χρόνια και αφού κάνεις αυτά τα πέντε χρόνια δίνεις εξετάσεις ειδικότητας. Άρα δεν μπορούμε να έχουμε άλλους αναισθησιολόγους πέρα από αυτούς που ήδη έχουμε, παρά λίγους κάθε χρόνο μέχρι να τελειώσουν τα παιδιά που μπήκαν τον τελευταίο χρόνο», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Ερωτηθείσα για δημιουργία θέσεων για πανεπιστημιακούς η κα Γκάγκα τόνισε ότι έχει γίνει ήδη αίτηση να δοθούν πέντε θέσεις στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

«Έχουμε κάνει αίτηση, είναι στο γραφείο της κα Κεραμέως να δώσουμε πέντε θέσεις που έχουμε συνεννοηθεί με τον πρύτανη του ΑΠΘ να δοθούν στο Ιπποκράτειο. Θα δοθούν για το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο που είναι συμβατική υποχρέωση. Μέχρι να λειτουργήσει το νοσοκομείο το 2025 οι θέσεις αυτές θα είναι στο Ιπποκράτειο», τόνισε η Μίνα Γκάγκα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ