Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των αρχών για τη διαλεύκανση της εν ψυχρώ εκτέλεσης του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Απριλίου 2021, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. Η δολοφονία έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου , οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, είναι πεπεισμένοι πως κάποιοι ήθελαν να δουν νεκρό τον Γιώργο Καραϊβάζ και όχι απλά να τον προειδοποιήσουν ή να τον φοβίσουν. Δηλαδή ο τρόπος που τον πλησίασαν σε πολύ κοντινή απόσταση, καθώς και το γεγονός ότι τον πυροβόλησαν πάρα πολλές φορές, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι δράστες τον ήθελαν νεκρό.

Την ίδια ώρα, αστυνομικοί της Ασφάλειας που ανέλαβαν να εξιχνιάσουν την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου, αναζητούν το κίνητρο των δολοφόνων στα ρεπορτάζ, με τα οποία είχε καταπιαστεί το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα με εκείνα που θα μπορούσαν να είχαν «ενοχλήσει». Έτσι λοιπόν, τις επόμενες μέρες αναμένεται «σκανάρισμα» αυτών των υποθέσεων σε μια προσπάθεια να πάρουν οι έρευνες κάποια κατεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες που οργάνωσαν και εκτέλεσαν το «συμβόλαιο θανάτου», παρακολουθούσαν επί μέρες τις κινήσεις του δημοσιογράφου. Γνώριζαν το δρομολόγιο, τις κινήσεις και τα ωράριά του και του έστησαν την ενέδρα έξω από το σπίτι του, περιμένοντάς τον να επιστρέψει- μέρα μεσημέρι- στην οικογένειά του, έχοντας ολοκληρώσει την παρουσία του στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star. Ενδεικτικό της αγριότητας του εγκλήματος, είναι ότι ο δολοφόνος φέρεται να έριξε και «χαριστική βολή» στον Γιώργο Καραϊβάζ για να μην αφήσει καμία ελπίδα επιβίωσης στο θύμα του.

Τις επόμενες ώρες αναμένονται απαντήσεις από τη βαλλιστική εξέταση για να διαπιστωθεί αν το όπλο του εγκλήματος έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν, πράγμα που θα έδινε μια κατεύθυνση στις έρευνες. Πάντως, όπως διευκρινίστηκε από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ο Γιώργος Καραϊβάζ, δεν είχε αναφέρει ποτέ στην Αστυνομία απειλές σε βάρος του, ούτε είχε ζητήσει αστυνομική προστασία.

Τι λένε οι αυτόπτες μάρτυρες

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση, είναι το γεγονός ότι οι δολοφόνοι δεν κάλυψαν τα πρόσωπά τους, όπως τουλάχιστον κατέθεσαν τέσσερις μάρτυρες. Μάλιστα, δύο αυτόπτες μάρτυρες έδωσαν πλήρη περιγραφή. Περιέγραψαν, δηλαδή, πώς ήταν η μηχανή που χρησιμοποίησαν οι δράστες, πώς ήταν οι δύο δράστες. Περιέγραψαν, επίσης, με κάθε λεπτομέρεια πώς ο συνοδηγός κατέβηκε από το μηχανάκι και πυροβολούσε συνεχώς τον Γιώργο Καραϊβάζ, ο οποίος έπεσε αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο. Οι δύο δολοφόνοι του δημοσιογράφου, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, φορούσαν στολές παραλλαγής και περιέγραψαν πώς έφυγαν από το σημείο της δολοφονίας.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αναλάβει τη διαλεύκανση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ κάνουν έρευνες για να συλλέξουν στοιχεία από κάμερες ασφαλείας και κινητά τηλέφωνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ