“Στενάχωρο και βάρβαρο αυτό που συνέβη στην Αγία Σοφία .Κινούμαστε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου .Δεν θα επιτρέψουμε παραβίαση των κυρχιακων δικαιωματων” τόνισε μεταξύ άλλων στη Βεργίνα τηλεόραση στην εκπομπή σχολιάζοντας την επικαιρότητα με τον Στέργιο Καλόγηρο ο Γιώργος Γεωργαντάς.
«Πρόθεση μας είναι η επέκταση της άυλης συνταγογράφησης παντού» δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, διευκρινίζοντας ότι «η τελική απόφαση θα ληφθεί από κοινού με το υπουργείο Υγείας».

Ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε πως σε ότι αφορά στις ατομικές δαπάνες προς τον ΕΟΠΥΥ για λογοθεραπεία και εργοθεραπεία,«θα γίνονται επιστροφές χρημάτων μέσω ψηφιακής πλατφόρμας». Ανέφερε ακόμη πως «είναι σε διαβούλευση ο κώδικας ψηφιακής διακυβέρνησης όπου γίνεται η καταγραφή όλων των υπηρεσιών που προσφέρει το κράτος στους πολίτες».

Για την επέκταση της άυλης συνταγογράφησης όσον αφορά τα παραπεμπτικά για εξετάσεις, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σημείωσε μιλώντας στα Παραπολτικά 90,1 : «Υπάρχει αυτή η πρόθεση και κατεύθυνση αλλά είναι κάτι το οποίο θα καθοριστεί από κοινού με το υπουργείο Υγείας οπότε δεν είναι ώριμο να πω κάτι άλλο.

Αυτό που έγινε είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα πλέον για τις ατομικές δαπάνες που γίνονται λογοθεραπεία και εργοθεραπεία να μπορούν να υποβάλλονται τα σχετικά έγγραφα για να δοθούν οι αποζημιώσεις μέσα από μια ψηφιακή πλατφόρμα που δημιουργήσαμε. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό σε κάτι που έχει σχέση με τον ΕΟΠΥΥ και θέλουμε να το επεκτείνουμε».

Για το μητρώο επικοινωνίας των πολιτών, ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε: «Θεσπίζοντας το μητρώο επικοινωνίας των πολιτών στο οποίο θα υπάρχει η δυνητική ευχέρεια του πολίτη να μπει και να καταγράψει το email του και το κινητό του τηλέφωνο θα μπορεί να γίνεται η σε δεύτερο βαθμό αυθεντικοποίηση η οποία απαιτείται και για την οποία απαιτούνται αυτή τη στιγμή οι κωδικοί του web banking.Tη δυνατότητα εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων από τα ΚΕΠ με βιντεοκλήση, σε ειδική πλατφόρμα, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης, έδωσε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ