Για επανεξέταση της πολιτικής χρεώσεων και προμηθειών δεσμεύτηκαν κατά τη χθεσινή τους συνάντηση με τον πρωθυπουργό οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους εκπροσώπους των τραπεζών να πάρουν πίσω τις αυξήσεις που ανακοίνωσαν σε μια σειρά υπηρεσιών, πόσο μάλλον, όπως είπε, σε μια εποχή που η κυβέρνηση εστιάζει στην αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «έχετε αναγγείλει αυξήσεις. Αυτό δεν μπορούμε να το δεχθούμε. Είναι εξαιρετικά αρνητικό. Δεν δικαιολογούνται οι αυξήσεις, όταν μάλιστα γίνονται σε ένα οικονομικό περιβάλλον πολύ καλύτερο. Πρέπει να μείνουμε στο προηγούμενο πλαίσιο».

Από την πλευρά των εκπροσώπων των τραπεζών, ειπώθηκε ότι «στόχος είναι η αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών στις οποίες οι τράπεζες έχουν επενδύσει ιδιαίτερα». Δεσμεύθηκαν όμως να επανεξετάσουν τις αυξήσεις, ειδικά τις χρεώσεις σε περιοχές που υπάρχει ένα μόνο ΑΤΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες προσανατολίζονται στην επανεξέταση μιας σειράς χρεώσεων, με πρώτη τη χρέωση των 15 λεπτών που επιβλήθηκε από 1ης Οκτώβρη από την Εθνική Τράπεζα για την εκτύπωση των τελευταίων 10 κινήσεων του λογαριασμού από το ΑΤΜ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ