Οι τιμές της ενέργειας συνεχίζουν να αυξάνονται και η Ρωσία κλείνει όλο και περισσότερο τη βρύση του φυσικού αερίου. Ο υπουργός Οικονομικών Christian Lindner (FDP) προειδοποιεί τώρα για μια τεράστια οικονομική ύφεση στη Γερμανία στο περιοδικό ZDF heute.Υπάρχει κίνδυνος οικονομικής κρίσης που πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη λόγω της απότομης αύξησης των τιμών της ενέργειας, λόγω προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και λόγω του πληθωρισμού.

«Πρέπει να είναι η κορυφαία προτεραιότητα της πολιτικής να σταματήσει ο πληθωρισμός», είπε ο Λίντνερ. «Όχι μόνο λόγω της οικονομίας, αλλά επειδή πολλοί άνθρωποι έχουν επίσης ανησυχίες για το αν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ζήσουν», τονίζει.Ο συνασπισμός των φαναριών (Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι, Φιλελεύθεροι) διαφωνεί για το πώς ακριβώς μπορεί να διασφαλιστεί η ενεργειακή ασφάλεια και οι τιμές να μην εκραγούν. Το SPD και οι Πράσινοι είναι κατά του fracking και της παράτασης της διάρκειας ζωής της πυρηνικής ενέργειας. Το FDP είναι πιο ανοιχτό.

«Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε τις δικές μας επιλογές προμήθειας ενέργειας. Για παράδειγμα, τα εγχώρια κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου είναι πλέον πολύ πιο οικονομικά από ό,τι πριν από λίγους μήνες λόγω της ανόδου των τιμών στην παγκόσμια αγορά» είπε ο Λίντνερ και υποστήριξε:

«Δεν πρέπει να υπάρχουν ταμπού όσον αφορά τον έλεγχο της εξέλιξης των τιμών για τους ανθρώπους».

Ο Lindner ονομάζει τέσσερις πιθανές πηγές ενέργειας:

την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
την εισαγωγή υγροποιημένου αερίου μέσω πλοίων και τερματικών LNG
Υπάρχουν επίσης κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα και στην ξηρά
και τρεις πυρηνικοί σταθμοί που λειτουργούν
Αν και δεν υπάρχει συμφωνία στο φανάρι, ο Λίντνερ δεν θέλει να το αποκαλέσει «διαμάχη»:

Είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχει συμφωνία σε αυτό, αλλά δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση. (…) Δεν έχω αποφασίσει καθόλου να απαιτήσω ότι θέλουμε να επεκτείνουμε την πυρηνική ενέργεια. Αλλά θα ήθελα να μάθω όλα τα επιχειρήματα και τις εναλλακτικές.

Οι δηλώσεις αυτές επιβάλλουν, σύμφωνα με το Spiegel να ξεκινήσει η κουβέντα για όλες τις πιθανές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της παρατεταμένης διάρκειας ζωής για τους τρεις πυρηνικούς σταθμούς που εξακολουθούν να λειτουργούν στη Γερμανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ