Προσφυγικό Ελλάδα: Στο βίντεο, που παρουσίασε στις Βρυξέλλες ο υπουργός Επικρατείας, παρουσιάζονται οι προσπάθειες της Άγκυρας να στείλει όσους περισσότερους μετανάστες μπορεί στην Ελλάδα, ναυλώνοντας πούλμαν. Πρόκειται για την περιγραφή του αφηγήματος του διαβαθμισμένου βίντεο που είδε η Ευρωπαϊκή ηγεσία. Δεν συμπεριλαμβάνει τα διαβαθμισμένα στοιχεία, δεν είναι το βίντεο που είδαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες και συμπεριλαμβάνει μόνο στοιχεία που έχουν βγει στην δημοσιότητα.
Προσφυγικό Ελλάδα: Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, έδωσαν συνέντευξη Τύπου σε ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης για το Προσφυγικό, την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.. Παρουσίασαν τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης στα σύνορα με την Τουρκία και προσπάθησαν να αποδομήσουν τα fake news που διακινεί η Άγκυρα.

Ειδικότερα, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, αφού παρουσίασε ένα βίντεο που δείχνει την υποστήριξη της Τουρκίας στις μετακινήσεις προσφύγων και μεταναστών προς την Ελλάδα, επισήμανε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια «πραγματική απειλή μαζικής εισροής» με τη χειραγώγηση ανθρώπων για πολιτικούς σκοπούς, ενώ πρόσθεσε ότι ήδη από τον Ιούλιο του 2019, οι τουρκικές αρχές είχαν απειλήσει ρητά ότι πρόκειται να κάνουν ό,τι συνέβη σήμερα. Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη, στην κρίση αυτή, η Ελλάδα, απάντησε άμεσα και αύξησε στο μέγιστο την επιτήρηση των ανατολικών συνόρων της, ανέστειλε μέχρι και για ένα μήνα την υποβολή αιτήσεων ασύλου μέχρι η κατάσταση να εξομαλυνθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ