Αποκαλύψεις από την Die Welt οι οποίες αναμένεται να οδηγήσουν σε ένα «τσουνάμι» εξελίξεων.

Η εφημερίδα αποκάλυψε αλληλογραφία μεταξύ του Ινστιτούτο Koch και του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας όπου ζητήθηκε από τους επιστήμονες να στηρίξουν τα «προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα» των lockdowns. Την ίδια ώρα γερμανικό δικαστήριο ακυρώνει τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας διότι «δεν έχει τεκμηριωθεί επαρκώς».

Μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Γερμανίας, Die Welt, προχώρησε σε αποκάλυψη ότι το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας προσέλαβε επιστήμονες από το ινστιτούτο Robert Koch και πολλά πανεπιστήμια προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αυστηρά μέτρα περιορισμού των κοινωνικών επαφών στη χώρα, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021.

Τα έγγραφα – περισσότερα από 200 σελίδες που ανακτήθηκαν από την εφημερίδα μετά από μια νομική αντιπαράθεση με το Ινστιτούτο Koch, αποκαλύπτουν την εσωτερική αλληλογραφία μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών και των ερευνητών-ιατρών.Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικαστηρίου τη Δευτέρα, η επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε ολόκληρο το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, με βάση τη σημερινή επιδημιολογική εικόνα, κρίνεται «απλουστευτική και χωρίς διαφοροποιήσεις», ενώ δεν θεωρείται επαρκής τεκμηρίωση «ο φόβος για μία εκθετική αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων». Αυτό σημαίνει ότι οι δικαστές δεν απορρίπτουν εξ’ αρχής το μέτρο, προειδοποιούν όμως ότι δεν μπορεί να επιβληθεί παρά μόνον εφόσον αποδεδειγμένα δεν έχουν αποδώσει άλλα, πιο ήπια μέτρα.

Σε μία περίπτωση, ένα δικαστήριο αποφάνθηκε η πόλη Gießen απαγόρευσε παράνομα μια διαμαρτυρία, παρά τις λεπτομερείς προφυλάξεις που περιγράφονταν από τους διοργανωτές.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η απαγόρευση εκ μέρους των αρχών της πόλης παραβίαζε την ελευθερία του συνέρχεσθαι και ότι οι νομικές πρόνοιες που θεσπίστηκαν τον Μάρτιο για την πανδημία δεν ισχύουν για υπαίθριες συνελεύσεις.

Σε μια δεύτερη υπόθεση σχετικά με μια διαμαρτυρία κατά του lockdown στη Στουτγκάρδη, το τοπικό Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε ότι η πόλη παραβίασε επίσης την ελευθερία του συνέρχεσθαι.
Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ