Πρόταση μομφής κατά του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα Δευτέρα (6/6), σύμφωνα με πληροφορίες από το ITV News.

Η ανακοίνωση θα γίνει από τον Γκράχαμ Μπρέιντι, τον πρόεδρο της Επιτροπής του 1922, της κοινοβουλευτικής ομάδας του Συντηρητικού Κόμματος του Τζόνσον στη Βουλή των Κοινοτήτων. Η επιβεβαίωση της είδησης θα σημαίνει ότι το 15% των Τόρις στο κοινοβούλιο ζήτησε να διεξαχθεί η ψηφοφορία.Ο Τζόνσον αντιμετώπισε αυξημένο έλεγχο από το κόμμα του μετά το σκάνδαλο «partygate». Ο Τζόνσον έχει επιμείνει ότι δεν έχει πρόθεση να παραιτηθεί, αλλά οι εκκλήσεις για απομάκρυνσή του αυξάνονται σταθερά από τη δημοσίευση τον περασμένο μήνα μιας εσωτερικής έρευνας για παράνομα πάρτι που έγιναν στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια της πανδημίας.Η δημοσίευση την περασμένη εβδομάδα του πορίσματος της ανώτατης δημόσιας λειτουργού Σου Γκρέι, στο οποίο περιγράφονται οι διαστάσεις των παραβιάσεων των κανόνων του lockdown στην καρδιά τη βρετανικής εξουσίας επανέφερε στο προσκήνιο το σκάνδαλο και προκάλεσε νέες προτροπές συντηρητικών βουλευτών για την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον.

Το σκάνδαλο έχει προκαλέσει κάθετη πτώση της δημοτικότητας του Μπόρις Τζόνσον, προκαλώντας βαριές απώλειες στους Τόρις κατά τις τοπικές εκλογές των αρχών του Μαΐου. Ο βρετανός πρωθυπουργός έχει διασωθεί στην θέση του μετατοπίζοντας το βάρος προς την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ελλείψει προφανούς αντικαταστάτη.

Σχολιαστές υπαινίσσονται ότι ο Τζόνσον μπορεί να επιδιώξει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες πριν από τις προγραμματισμένες εκλογές το 2024 ώστε να αποκαταστήσει την εξουσία του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ