Η κούρσα διαδοχής για την θέση του πρωθυπουργού στη Βρετανία έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ώρες, μετά και την παραίτηση της Λιζ Τρας από τον πρωθυπουργικό θώκο, 44 μόλις ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων,Ο Σερ Γκρέιαμ Μπρέιντι, πρόεδρος της Επιτροπής 2022 τόνισε ότι μέχρι τις 31 Οκτωβρίου η διαδικασία επιλογής του νέου αρχηγού των Τόρις και νέου πρωθυπουργού θα έχει ολοκληρωθείυποψήφιοι
Με βάση τα όσα μεταφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, τα φαβορί για να αντικαταστήσουν την Τρας στην πρωθυπουργία είναι ο Ρίσι Σούνακ, η Πένι Μόρντοντ και ο Μπόρις Τζόνσον, με τον πρώην πρωθυπουργό, σύμφωνα με τους Times, να θέτει υποψηφιότητα για λόγους «εθνικού συμφέροντος».

Ένα ακόμα όνομα, το όνομα του οποίου βρίσκεται ανάμεσα στους επικρατέστερους υποψήφιους, είναι αυτό του πρώην Υπουργού Οικονομικών, Ρίσι Σούνακ. Κύκλοι γύρω από τον Σούνακ αναφέρουν ότι «σίγουρα θα θέσει υποψηφιότητα», όπως μεταδίδει η Telegraph.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ήταν αυτός που ηττήθηκε από τη Λιζ Τρας στη μάχη για την ηγεσία των Τόρις, αλλά τώρα μπορεί να πάρει τη θέση της σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ.Από τη στιγμή που η Λιζ Τρας «κάηκε» πολιτικά, ο Τζέρεμι Χαντ είναι αυτός που αποτελεί το δημόσιο πρόσωπο της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός στην πράξη, σύμφωνα με το Bloomberg. Παρόλα αυτά, με δηλώσεις του, σύμφωνα με το BBC, κατέστησε σαφές ότι δεν θα είναι υποψήφιος, ενώ το ίδιο έκανε και ο Μάικλ Γκόουβ.

Οι φωνές που υπάρχουν, πάντως, μέσα κόμμα των Τόρις, σύμφωνα με το Sky News, είναι αυτές που σημειώνουν ότι ο Χαντ είναι αυτός που πρέπει να συνεχίσει να εκτελεί χρέη πρωθυπουργού έτσι ώστε να μην υπάρξει νέα κρίση στη Βρετανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ