Οι καταιγιστικές εξελίξεις έχουν παράξει πολλαπλά πολιτικά αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη, καθώς η Εύα Καϊλη διεγράφη το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ακολούθως από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών, παραμένει, ωστόσο, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τουλάχιστον ως αύριο, Δευτέρα, οπότε αναμένεται να ενεργοποιηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διαγραφή της.

Χθες το βράδυ, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα γνωστοποίησε, με επιστολή της με αποδέκτη την Εύα Καϊλή, ότι την παύει από τα καθήκοντα της ως αντιπρόεδρος της ευρωβουλής στον απόηχο των εξελίξεων, ενώ στις απαιτούμενες διαδικασίες για την καθαίρεσή της συμβάλλουν και οι Ευρωσοσιαλιστές, καθώς θα επικαλεστούν το άρθρο 21 του κανονισμού της Ευρωβουλής. Συγκεκριμένα, για να καθαιρεθεί η Εύα Καϊλή, χρειάζεται πρώτα να συγκληθεί η Διάσκεψη των Προέδρων με πλειοψηφία 60% και να εγκριθεί από την ολομέλεια με τα 2/3. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, προγραμματίζεται η Συνδιάσκεψη να συγκληθεί αύριο το μεσημέρι στις Βρυξέλλες, ενώ την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί και η συνεδρίαση της.
Υπενθυμίζεται ότι οι βελγικές αρχές ερευνούν την πιθανότητα ύπαρξης κυκλώματος, με εγκέφαλο τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή των σοσιαλιστών, Πιερ Αντόνιο Παντζέρι, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή και προσήχθη για ανάκριση. Ανάλογη τύχη είχε τόσο η σύζυγός του, όσο και η κόρη του, για τις οποίες εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκτελέστηκε στην επαρχία του Μπέργκαμο στην Ιταλία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Knack, οι ερευνητές βρήκαν περίπου 600.000 ευρώ σε μετρητά στον Παντζέρι που σήμερα είναι 67 ετών. Σύμφωνα με όσα εξετάζουν οι Βέλγοι ερευνητές, ο Παντζέρι είναι ο «μαέστρος της ορχήστρας». Στο μικροσκόπιο έχουν τεθεί οι κινήσεις του και αν, κατόπιν αιτήματός του, έδινε οδηγίες στους βοηθούς των ευρωβουλευτών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες φέρεται να είναι και ο σύζυγος της κ. Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ενώ για την ίδια υπόθεση ανακρίνεται και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, αλλά και η συνάδελφός του, Μαρί Αρενά -και οι δύο από την ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ