Το θέμα που προέκυψε στο κτήριο της Βουλής μετά την πρόσφατη κακοκαιρία φέρνει σήμερα στο προσκήνιο η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Για το “καμπανάκι” που έκρουσε αναφορικά με τις ρηγματώσεις μίλησε το πρωί της Τρίτης μιλώντας στα τηλεοπτικά κανάλια (Ant1, OPEN) ο ομότιμος Καθηγητής Αντισεισμικής Τεχνολογίας στο ΕΜΠ, Παναγιώτης Καρύδης.«Υπάρχουν κάποια ρήγματα, που πρέπει να ελεγχθεί η βαρύτητά τους», τόνισε ο κ. Καρύδης, συμπληρώνοντας ότι «πρόκειται για ένα παλιό κτήριο σχεδόν ετών στο οποίο έχουν γίνει παρεμβάσεις και είναι απαραίτητο να γίνει περαιτέρω, λεπτομερής έλεγχος».

Σύμφωνα με σχετική μελέτη, εντοπίστηκαν 10 ρηγματώσεις στο εσωτερικό, άλλη μία από την κύρια είσοδο μέχρι τον Άγνωστο Στρατιώτη, λόγω της κατασκευής του υπόγειου γκαράζ.Ο Καθηγητής Αντισεισμικής Τεχνολογίας τόνισε πως θα έπρεπε να είχε γίνει μελέτη, πριν κατασκευαστεί το υπόγειο γκαράζ. «Είναι ένας διάδρομος πολύ μακρύς, αναπτύσσεται ταχύτητα και δημιουργούνται ταλαντώσεις», εξήγησε και σημείωσε πως «από την εκσκαφή που έγινε από τη μια κατασκευή στην άλλη, το μπάζωμα φαίνεται ότι “έκατσε”».

«Πρέπει να εξεταστεί για να διαπιστωθεί η έκταση του προβλήματος» είπε ο καθηγητής σημειώνοντας ότι ο ίδιος έχει προβεί σε απλές εκτιμήσεις και μόνο με έλεγχο θα υπάρχει πραγματική εικόνα του προβλήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ